Caravana vaccinării, la Slobozia

Consiliul Județean (CJ) Ialomița, a organizat, recent, o conferința de presă cu tematica „Susținerea Campaniei Naționale de informare și conștientizare pro-vaccinare #oamenicamine”, care are ca scop încurajarea populației să se vaccineze.
La eveniment au participat vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița (CJ), Cătălin Grigore, subprefectul Tonița Manea, viceprimarul municipiului Slobozia, Gabriel Mușat, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Ialomița, Dan Noel, președintele Casei Județene de Asigurări Ialomița (CJAS), Mihai Geantă, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia, Liviu Patrichi, dr. Victor Baciu, șeful secției ATI Slobozia, dr. Grigore Tomulescu, coordonatorul Centrului de Vaccinare Spitalul Județean Slobozia, dr. Andreia Radu, președintele Asociației Medicilor de Familie și președintele Asociației FILMEVENT, Petre Năstase.

Caravana, sosită în județul Ialomița este inițiată de Asociația FILMEVENT. În colaborare cu Consiliul Județean Ialomița, Instituția Prefectului, Primăria Municipiului Slobozia și Colegiul Medicilor, ajută autoritățile județene și locale în convingerea oamenilor să se imunizeze.
Statisticile arată că, la momentul actual, județul Ialomița înregistrează un procent de 38% al persoanelor vaccinate. Începând de săptămâna trecută, la nivel național se desfășoară și campania de vaccinare a copiilor. Specialiștii ialomițeni susțin că, în județ, doar șase copii au primit o doză de vaccin pediatric împotriva virusului COVID-19. În ce priveşte vaccinarea copiilor, în Ialomiţa, până acum, au fost vaccinaţi 22 de copii, cu vârste între 5-12 ani, în centrele de la Slobozia şi Feteşti.
Weekend-ul trecut, caravana a ajuns la Făcăeni și Bordușani, unde rata de vaccinare este foarte mică, dar și în localitatea ialomițeană cu cel mai mic grad de vaccinare din județ, anume Bărbulești.
Vicepreședintele CJ Ialomița, Cătălin Grigore, a punctat importanța de a simți responsabilitatea față de propria stare de sănătate, dar și a celor din jur. „În primul rând, mulțumesc tuturor pentru că ați răspuns invitației noastre de a participa astăzi alături de reprezentanții asociației. Vreau să spun, de la bun început, că am simțit o coeziune în ceea ce privește dezideratul dânșilor de a contribui la creșterea ratei de vaccinare în Ialomița. Suntem conștienți că, atunci când vorbesc specialiștii despre lucrurile pe care trebuie să le cunoaștem cu toții, este bine să-i ascultăm și să avem încredere în progresul tehnologic, în ceea ce înseamnă demers medical. Și, de ce nu, chiar al cercetării în domeniul medical, astfel încât încrederea noastră să se îndrepte către specialiști. Trebuie să lăsăm un pic deoparte ceea ce intră în domeniul fake news sau al unor genuri de comunicare care încearcă să ne îndepărteze de ceea ce avem nevoie să simțim cu toții. Anume, în primul rând responsabilitate față de propria persoană, de apropiații noștri și de societate în general. Suntem responsabili pentru sănătatea, nu doar a noastră, ci și a celor din jur. Așa cum spunea și coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare, domnul Valeriu Gheorghiță, atâta vreme cât rata de vaccinare va reprezenta un procent scăzut din societate, există această posibilitate ca cetățenii nevaccinați să constituie un bazin din care pot să izvorască noi tulpini. Se generează, astfel, o perpetuare a acestei pandemii și ne îndepărtăm de momentul în care vom scăpa de ea. Toți românii trebuie să conștientizeze că a fi vaccinat înseamnă responsabilitate cetățenească, în primul rând, dar și față de cei cărora le ești frate, soră, fiu sau fiică”, a declarat vicepreședintele Cătălin Grigore, subliniind că echipa Consiliului Județean va sprijini absolut orice demers permanent care duce la conștientizarea fiecărui cetățean al județului Ialomița și nu numai.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )