Caravana SMURD „Fii pregătit” şi Centrul mobil de instruire a populaţiei, pentru răspuns la situaţii de urgenţă ajung în municipiul Slobozia

În perioada 08-10 noiembrie 2022, Caravana SMURD „Fii pregătit!” şi Centrul mobil de instruire a populaţiei pentru răspuns la situaţii de urgenţă vor fi prezente în Slobozia, pe strada Lacului, în incinta Liceului Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” din municipiu.
În cele 3 zile, în intervalul orar 10.00 – 18.00, participanţii la eveniment vor putea lua parte la cursuri menite să asigure instruirea cât mai eficientă în vederea acordării primului ajutor medical. Tehnicile şi manevrele de prim ajutor vor fi prezentate de către paramedicii şi voluntarii SMURD, din cadrul Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă (ISU) „Barbu Catargiu’’ al judeţului Ialomiţa. De asemenea, Centrul mobil de instruire a populaţiei pentru răspuns la situaţii de urgenţă este dotat cu echipamente inteligente ce simulează diverse situaţii de urgenţă, folosind scenarii pentru prevenirea incendiilor, tehnologii de recunoaştere a pericolelor şi efecte multimedia. „Fiecare cetăţean are nevoie de o minimă pregătire pentru a putea să reacţioneze corespunzător în cazul apariţiei unor situaţii neprevăzute. Fiind instruit va şti întotdeauna cum să se protejeze pe sine, să-şi apere familia, semenii, iar în situaţiile limită va şti să facă diferenţa dintre viaţă şi moarte. Obiectivul acestor sesiuni de instruire este de a cultiva în rândul cetăţenilor comportamente preventive, scopul fiind acela de a reduce numărul de accidente care au loc în locuinţe, fapt pentru care îi aşteptăm în număr cât mai mare”, a precizat slt. Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISU Ialomiţa, specificând că, informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0758.233.743.
Caravana SMURD ,,Fii pregătit” şi Centrul Mobil pentru Răspuns în Situaţii de Urgenţă sunt proiecte ale Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, puse la dispoziţia Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă în vederea pregătirii populaţiei. Caravana SMURD este un proiect lansat în 2016, susţinut de Fundaţia pentru SMURD. Ambele proiecte sunt concepute astfel încât să poată asigura o învăţare experienţială prin deplasarea acestora în diverse locuri din ţară, asigurând accesibilitatea întregii populaţii la acest tip de instruire.

Diana ARON

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (1 )