CampioMATE 2024, o deschidere spectaculoasă pentru drumul către excelență matematică

În data de 4 februarie, s-a desfășurat cu succes Evenimentul Start Joc al CampioMATE, Ediția 2024 – o competiție unică de matematică destinată elevilor de gimnaziu. Organizată de Asociația Visuri Îndrăznețe, CampioMATE reprezintă un program inovator ce aduce matematica într-o formă distractivă și atractivă pentru copii.
Evenimentul a fost transmis live pe platformele YouTube și Zoom, oferind comunității CampioMATE (copii, părinți, antrenori, profesori, voluntari și parteneri) o ocazie deosebită de a se conecta și de a-și încuraja participanții pentru cele 4 luni de provocări matematice ce urmează. Cei aproape 10.000 de elevi implicați au fost distribuiți în divizii (Beta sau Gamma) în funcție de nivelul lor de competență la matematică.
Elevii-jucători au avut parte de momente surprinzătoare, inclusiv lansarea Imnului CampioMATE, compus și interpretat de Alex Ștefănescu, care aduce în versuri amuzante concepte matematice. De asemenea, Andi Moisescu, producător TV, a împărtășit despre pasiunea sa pentru matematică și a răspuns la întrebările entuziaste ale copiilor.
Andrei Rădulescu și Maria Predoiu, Președinte și Director Executiv ai Asociației Visuri Îndrăznețe, au transmis mulțumiri către suporterii programului și au subliniat importanța antrenării minții copiilor: „Ne bucurăm că am putut crea un eveniment special pentru micii noștri campioni și sperăm că le-am oferit energie pentru următoarele 4 luni de competiție. Le urăm să aibă încredere în ei, să fie perseverenți și suntem siguri că rezultatele muncii lor le vor aduce multă satisfacție!” La eveniment au participat și Dna. Ana Elisabeta Naghi, Inspector Național Matematică și Astronomie în Ministerul Educației, și Dl. Prof. Univ. Dr. Radu Gologan, Președintele Societății de Științe Matematice din România (S.S.M.R.), susținători de lungă durată ai CampioMATE.
CampioMATE, sau campionatul de matematică pe echipe, este un ecosistem de învățare complementar școlii, dedicat elevilor de gimnaziu. Programul, dezvoltat în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România și Inspectoratele Școlare Județene, aduce matematica în lumea copiilor și viceversa. Participarea este gratuită, iar în 2024, CampioMATE a ajuns la cea de-a treia ediție, având 25 de județe partenere și aproape 10.000 de copii participanți. După Evenimentul Start Joc, urmează etapele competiției, care se desfășoară pe o perioadă de 4 luni, până în luna iunie. În cadrul celor 5 etape, elevii vor avea parte de provocări zilnice, teste de etapă, lockere cu puncte și probe speciale. Clasamentul, actualizat zilnic, îi va ține informați pe participanți cu privire la poziția lor în competiție.
Misiunea CampioMATE este de a promova importanța matematicii în dezvoltarea abilităților critice și analitice ale elevilor. Având în vedere că nivelul la matematică al elevilor din România este sub media OECD, CampioMATE își propune să antreneze 10% din totalul elevilor din clasele gimnaziale până în 2030. Programul este susținut de parteneri importanți precum Kaufland, EY, BRD – Groupe Societe Generale și alții.
Dincolo de competiție, CampioMATE devine o comunitate care încurajează și inspiră elevii să descopere plăcerea și utilitatea matematicii într-un mod captivant. Detalii despre etapele programului și noutăți pot fi găsite pe www.campiomate.ro. Prin implicarea susținătorilor și a partenerilor, CampioMATE continuă să crească și să aducă beneficii educației matematice în întreaga țară.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )