Campanii naționale pentru consolidarea dialogului social și negocierii colective

Între 01 și 29 februarie a.c., Inspecția Muncii desfășoară o campanie națională pentru promovarea negocierii colective în întreprinderile mici și mijlocii. Simultan, începând cu 01.02.2024, se desfășoară o campanie pe tot parcursul anului 2024 pentru informare și conștientizare a prevederilor Legii nr. 367/2022 privind dialogul social, cu modificările ulterioare. Inspectoratul Teritorial de Muncă Călărași ia măsuri proactive pentru conștientizarea acestui act normativ, cu accent pe drepturile individuale și colective ale angajaților și angajatorilor.
Campaniile vizează furnizarea de informații accesibile, evidențiind beneficiile negocierii colective. Pentru angajați, acestea includ justiție socială, drepturi îmbunătățite privind condițiile de muncă și salariile, precum și protecție în exercitarea drepturilor legale. Angajatorii beneficiază de asigurarea păcii sociale, un climat de muncă favorabil performanței și participarea crescută a forței de muncă.
Astfel, campaniile naționale promovează dialogul social și consolidarea relațiilor de muncă, contribuind la un mediu profesional echitabil și productiv.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )