Camera Deputaţilor a aprobat legea privind înfiinţarea de centre de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri

De Ziua internaţională împotriva abuzului şi traficului ilicit de droguri (26 iunie), Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a aprobat un proiect de lege extrem de important. Este vorba de proiectul de lege, al cărui co-iniţiator este Rodica Barcari (deputat PNL Ialomiţa) şi care prevede înfiinţarea de centre de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri în fiecare dintre cele 8 regiuni de dezvoltare ale României. Aceste centre vor funcţiona în subordinea Agenţiei Naţionale Antidrog, vor fi acreditate de către Ministerul Sănătăţii conform standardelor internaţionale din domeniu, oferind servicii de prevenire, tratament, prevenire a riscurilor şi consecinţelor asociate consumului de droguri, precum şi de reintegrare socială. Sumele necesare pentru construcţia, înfiinţarea şi funcţionarea centrelor vor fi alocate 50% din bugetul de stat prin Agenţia Naţională Antidrog şi 50% din bugetele autorităţilor publice locale interesate, ori fonduri din programe de finanţare europene.
„Având în vedere creşterea îngrijorătoare a consumului de droguri şi scăderea vârstei medii de consum la doar 13 ani, cred că aceste centre sunt o necesitate pentru ţara noastră. Pe lângă campaniile de prevenire pe care statul şi ONG-urile le derulează constant, este nevoie şi de clinici speciale în care cei afectaţi de consumul de droguri să poată primi ajutorul de care au nevoie pentru a scăpa de această dependenţă ucigătoare. Le mulţumesc tuturor colegilor deputaţi care au votat acest proiect de lege şi sper ca în cel mai scurt timp să demareze demersurile necesare construcţiei centrelor regionale de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri”, a precizat deputatul Luminiţa Barcari.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )