„Avem lucrări în derulare şi ne batem, în continuare, pentru dezvoltarea judeţului”

În cadrul unei recente conferinţe de presă, Ion Samoilă (secretarul executiv al Organizaţiei Judeţene PSD Călăraşi) a prezentat stadiul celor mai importante investiţii aflate în derulare la Consiliul Judeţean Călăraşi.
Un obiectiv de interes pentru comunitate este Portul Turistic Călăraşi, la care, actualmente, se lucrează, stadiul lucrărilor fiind de 36%. Au fost înainte ultimele situaţii întocmite de constructor la Minister pentru a fi avizate şi decontate. Deci, nu sunt probleme, se lucrează şi calendarul va fi respectat.
Un alt obiectiv, îndelung mediatizat şi disputat, îl reprezintă Palatul Administrativ – Prefectura, unde lucrările sunt executate în proporţie de 22%, autorităţile reuşind să susţină finanţarea din bugetul judeţean până în acest moment. „Eu cred că, într-o săptămână sau două, se finalizează dezbaterile şi aşteptăm Hotărârea de Guvern pentru preluarea finanţării acestei investiţii atât de importante. Trebuie să o finalizăm, indiferent de unde vom găsi finanţare, fiindcă este o clădire emblematică pentru municipiul şi judeţul Călăraşi. Apoi, despre Podul peste Argeş, vreau să informez că a fost o perioadă în care nu s-a lucrat, din motive obiective. Timpul nu ne-a permis, în primăvară au avut loc creşteri ale nivelului apei şi nu s-a putut lucra. Dar, acum deja avem, pentru vineri, o notificare să participăm la o recepţie parţială a tablierului şi rampelor de acces către pod. Dacă se finalizează această operaţiune, urmează pietruirea şi asfaltarea. Şi, eu cred că, în maxim două luni de zile, această investiţie va fi finalizată. La Spitalul Judeţean Călăraşi, mai avem corpurile A,B, C şi D, ce vor fi reabilitate şi modernizate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare – POIM. A fost predat proiectul tehnic, urmând ca de la 1 septembrie să înceapă lucrările. Avem deja alocate fonduri pentru această lucrare – respectiv 2,7 milioane lei – şi sper ca până la sfârşitul anului să realizăm ceea ce ne-am propus”, a precizat Ion Samoilă, continuând apoi cu expunerea stadiului lucrărilor de modernizare a drumurilor din judeţ.
Referitor la drumurile aflate în administrarea Consiliului Judeţean, majoritatea (cu excepţia DJ 403) sunt în grafic. Este vorba de DJ 402 Curcani- Măriuţa (care va face legătura cu judeţul Ialomiţa) unde se preconizează că lucrările vor fi finalizate până la finele lunii octombrie şi va avea loc recepţia. DJ 211, de la DN21 la Coslogeni, este finalizat şi urmează să aibă loc recepţia şi preluarea acestui drum. DJ 411 este realizat în proporţie de 97%. „Au mai rămas de executat parapeţii, semnele de circulaţie şi câteva aranjamente pe acostament, o zonă unde nu s-au finalizat şanţurile. La fel, cred că în maxim 2 luni de zile, va fi finalizat şi acest drum. La DJ 403 au intervenit nişte probleme, am avut discuţii cu antreprenorul şi am căzut, până la urmă, de acord, să facem un act adiţional prin care să mai aducem un constructor pentru a grăbi puţin lucrările. Eu zic că este un drum destul de important ce leagă Olteniţa de Călăraşi, fiind foarte circulat. Avem promisiunea că până la sfârşitul anului se va finaliza porţiunea Luica – Şoldanu. Este o promisiune destul de importantă şi cred că lucrurile vor merge spre bine de acum încolo…ANL este finalizat şi aşteptăm recepţia. Mai avem o serie de proiecte în implementare. Săptămâna trecută am fost prezent la Ministerul Dezvoltării unde am semnat contractul pentru documentaţie DALI, expertiză tehnică şi audit, în vederea reabilitării energetice a Şcolii Gimnaziale Speciale
numărul 1. Proiectul are valoarea de 5,2 milioane lei. Am semnat contractul şi suntem în procedură. Mai avem astfel de proiecte, pe PNRR, în diferite stadii. Până la sfârşitul lunii aşteptăm OK-ul pentru a semna contactele, la fel, pentru expertiză tehnică şi audit energetic pentru reabilitarea Şcolii Gimnaziale nr.4 Carol I. Avem depusă documentaţie pentru intervenţia la corpurile F, G şi H ale Spitalului Judeţean care vor fi consolidate seismic, unde valoarea investiţiei este de 10 milioane euro. Muzeul Dunării de Jos va fi, de asemenea, renovat şi consolidat energetic. Pe POIM am fost înştiinţaţi că săptămâna viitoare vom fi invitaţi la semnarea contractului pentru modernizare, extindere a infrastructurii de fluide medicale la Spitalul Judeţean, în valoare de 10.707.000 lei…Pe Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny avem aprobat şi urmează să semnăm contractul pentru două drumuri judeţene – DJ 211 Ştefan Vodă – Cuza Vodă, în valoare de 35,3 milioane lei şi DJ 311 Arţari – Nicolae Bălcescu – 104,6 milioane lei. Aşteptăm să înceapă contractarea…În concluzie, avem lucrări în derulare şi ne batem, în continuare, pentru dezvoltarea judeţului. Eu cred că ne atingem promisiunile făcute în campania electorală. Sperăm, în continuare, în funcţie de apariţia unor Axe de finanţare, să depunem noi proiecte pentru dezvoltarea judeţului”, a mai adăugat secretarul executiv al Organizaţiei Judeţene PSD Călăraşi.

Mihaela DUMITRU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )