„Avem ca principal deziderat să punem omul înaintea tuturor celorlalte planuri”

• PUSL a demarat deja pregătirile pentru alegerile din 2024, fiindcă vrea să fie cunoscut cât mai bine de către cetăţeni

Membrii Biroului Executiv al Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) au lansat încă din vară, în cadrul unei şedinţe, la Galaţi, pregătirile pentru alegerile din 2024, prezentând şi noul brand al formaţiunii. La nivelul conducerii centrale s-a luat hotărârea ca Birourile Politice Naţionale să aibă loc în mai multe judeţe, pentru că este mult mai practic. Astfel, membrii PUSL pot fi mai aproape de cetăţeni, prin aceste şedinţe.
Referitor la ce s-a stabilit la şedinţa de la Galaţi, Ionel Gae (preşedintele PUSL Ialomiţa) apreciază că este un început bun şi demersul nu i se pare a fi prematur. „Suntem primul partid politic care a stabilit clar declanşarea alegerilor din 2024. Sunt patru tururi de alegeri: europarlamentare, locale, prezidenţiale şi parlamentare. Asta, dacă nu intervin alte modificări, în sensul unor alegeri anticipate. Nu este prea devreme ales momentul, fiindcă PUSL are nevoie să fie cât mai cunoscut de către oameni. Are nevoie să le prezinte oamenilor ceea ce doreşte să întreprindă, ca partid politic. În condiţiile în care, ştim cu toţii că, oamenii nu mai au încredere în politicieni şi în politică. Acesta este un lucru rău fiindcă politicienii sunt cei care ajung în structurile administrative judeţene, locale sau centrale. Politicienii îi reprezintă pe acei oameni care le acordă încrederea şi iau nişte decizii în numele lor. Iar, cetăţenii îşi doresc ca aceste decizii să fie în folosul lor, să ducă la un trai mai bun. Tocmai de aceea, ne-am întâlnit la Galaţi. Sigla noastră este PUSL şi calul. Am ales drept simbol acest animal, căci este prietenul omului. A fost tot timpul aproape de oameni, chiar şi în războaie. Este iubitor de oameni, foarte reprezentativ…PUSL a stabilit că va merge pe cont propriu la toate cele patru runde de alegeri. Este normal că, fiind un partid umanist, avem îndreptarea către zona socială mai mult. Trebuie spus clar că în toate doctrinele politice de până acum, partidele au avut în vedere dezvoltare, afaceri şi aşa mai departe. Trebuie să apară cât mai mult această doctrină a umanismului, pentru că asta înseamnă că noi, oamenii, lucrăm pentru oameni. Avem ca principal deziderat să punem omul înaintea tuturor celorlalte planuri. Dacă vreau să construiesc, de exemplu, o fabrică în judeţul Ialomiţa, trebuie să mă gândesc întâi dacă aceasta influenţează binele oamenilor din zona respectivă. Şi, abia apoi mă apuc şi dezvolt investiţia. Deci, cam asta avem noi în proiect, să gândim în primul rând pentru oameni şi abia după aceea să trecem la industrializare, dezvoltare, pe toate planurile economico-sociale”, a precizat la Radio Fresh FM, în cadrul Emisiunii „Subiectul Zilei”, Ionel Gae.

„Eu cred că PUSL are toate şansele să devină o forţă politică de echilibru la nivelul României”

Decizia de a merge pe cont propriu nu i se pare riscantă, preşedintelui Ionel Gae, fiindcă oamenii nu mai au încredere în politică şi, ca atare, o alianţă cu alt partid poate ar uşura munca, însă nu se ştie dacă ar aduce beneficii.
La ultimul scrutin parlamentar, în Ialomiţa, au participat un procent de aproximativ 21% din cetăţenii cu drept de vot. Ori, Ialomiţa era fruntaşă înainte pentru prezenţa la alegeri şi acum a ajuns pe penultimul loc. Sunt foarte mulţi oameni nereprezentaţi, care nu au mai venit la vot, fiindcă nu au mai avut încredere în politicieni. E adevărat că a fost şi necazul cu pandemia şi unii poate s-au temut să nu se îmbolnăvească. Dar, trecând şi peste acest aspect, totuşi, prezenţa la vot este destul de scăzută. „Până la urma urmei, avem doi senatori şi un deputat, de la AUR, cu 13%, din cei 21% prezenţi la nivel de judeţ. Deci, undeva la trei mii şi ceva de voturi. Mi se pare o lege execrabilă pentru că nu reprezintă voinţa cetăţenilor. Ar fi trebuit să se umble şi la această lege electorală, să se încerce să se identifice una cât mai coerentă, concretă şi realistă la ceea ce se întâmplă în România acum. Până şi legea cu votul uninominal era mai bună decât ceea ce avem în prezent”, a punctat Ionel Gae.
Alte concluzii trase la Galaţi, au fost, bunăoară, că Mircea Lucescu a intrat în rândurile PUSL şi va fi o propunere de viitor ministru al Sportului. „Sunt mulţi oameni dornici să adere la Partidul Umanist şi asta este un lucru foarte bun. Este nevoie de echilibru în politică. Este nevoie de echilibru în administraţiile locale sau centrale. Atunci, noi trebuie să luptăm pentru lucrul acesta, să atragem oameni noi, care îşi doresc să fie într-adevăr reprezentaţi, să-şi ducă proiectele dorite să le pună în practică, prin aceşti politicieni ce vor fi aleşi. Eu cred că PUSL are toate şansele să devină o forţă politică de echilibru la nivelul României, având în vedere că ALDE e pe cale de dispariţie, Pro România, la fel. Mă refer pe plan local şi la noi, în Ialomiţa. Am reprezentat ALDE şi în momentul când formaţiunea s-a hotărât să dispară de pe scena politică, nu puteam să las colegii şi oamenii, care mi-au acordat încrederea, nereprezentaţi. Acest PUSL are multe directive politice asemănătoare cu cele de la ALDE şi atunci, echipa toată, cu care eram acolo, a venit alături de mine…În concluzie, PUSL va merge pe cont propriu la toate alegerile din 2024 şi îşi va consolida structurile în teritoriu”, a mai adăugat Ionel Gae, preşedintele PUSL Ialomiţa.

Diana ARON

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )