Autorităţile locale călărăşene au gestionat bine situaţia de Cod galben

default

Ca multe alte municipii din ţară, Călăraşiul s-a aflat, în perioada 27 – 29 ianuarie, sub Cod galben de precipitaţii însemnate, sub formă de ploaie şi ninsoare, 25-40 l / mp şi intensificări ale vântului de 45 – 55 km / h. Dacă în unele zone, autorităţile au fost luate pe nepregătite, în Călăraşi, s-a acţionat prompt.
Potrivit celor informate de primarul municipiului Călăraşi, Marius Dulce, au fost pregătite să acţioneze 65 de utilaje: Autobasculantă cu lamă (1 utilaj), Buldoexcavator (19), Wolla (11), Unimog cu lamă şi sărăriţă (13), Autogreder (7), Tractor cu lamă (10), Bobcat (2) şi Freze manuale pentru zăpadă (2).
Şi, pentru situaţia depunerii de polei sau a unui strat consistent de zăpadă, a fost asigurat material antiderapant (sare şi nisip). „De sâmbătă, 28 ianuarie, ora 22.00 şi până duminică, la ora 09.00, în municipiul Călăraşi, s-a intervenit cu 8 utilaje dotate cu lamă, sărăriţă pentru pluguit zăpada şi împrăştiat material antiderapant (27 tone). Şi începând de duminică dimineaţă, de la ora 6.00, 28 angajaţi Brai-Cata acţionează pentru curăţarea trotuarelor, a gurilor de canalizare precum şi a trecerilor de pietoni”, a precizat primarul municipiului Călăraşi.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )