„Astfel de evenimente sunt de bun augur la Călăraşi, pentru că ne aduce recunoaştere internaţională”

Autorităţile locale ale Călăraşiului fac tot ceea ce este necesar ca municipiul să devină cât mai atractiv, din punct de vedere turistic. Aşa încât nu numai că accesează tot felul de proiecte menite să modernizeze infrastructura, ci organizează diverse evenimente, cu scopul de a promova municipiul la nivel naţional şi chiar internaţional. Un astfel de eveniment a avut loc, în perioada 18-23 iulie 2023, la Călăraşi. Este vorba de competiţia internaţională RORally Marathon 2023, organizată de Primăria Municipiului Călăraşi şi Asociaţia Club Sportiv Baja 500 Motosport.
În opinia primarului Marius Dulce, evenimentul a reprezentat un pas important pentru dezvoltarea turismului la Călăraşi. Căci, acesta a avut un impact major, municipiul fiind promovat, din plin, la nivel naţional. Pentru câteva zile, Călăraşiul a devenit un oraş turistic, dat fiind că la competiţie au venit sportivi din Italia, Bulgaria, Germania, Cehia, Polonia, Turcia, Franţa, Republica Moldova şi România. „Evenimentul de rally raid este unic în România şi al patrulea organizat în Europa, aşa că nu putem decât să fim încântaţi că municipiul nostru a devenit, locul în care s-au adunat sportul, natura, aventura şi adrenalina. Am avut onoarea de a avea alături, de noi, chiar un membru al Comisiei de Tot Teren al Federaţiei Internaţionale de Motociclism, Pavlo Sas. Acesta a sosit tocmai din Slovacia şi a venit să se asigure că RORally Marathon decurge aşa cum trebuie… Acest eveniment a pus Călăraşiul pe harta moto a sportului internaţional. Suntem al patrulea oraş unde s-a ţinut acest concurs, care ne pregăteşte pentru viitor. Pentru că, noi am spus de fiecare dată că dorim să fim un oraş turistic şi trebuie să-l promovăm. Atunci, astfel de evenimente sunt de bun augur la Călăraşi, pentru că ne aduce recunoaştere internaţională, putem să intrăm în zona turistică şi să punem în valoare Dunărea”, a precizat, recent, la Radio Fresh FM, în cadrul emisiunii „Subiectul Zilei”, primarul Marius Dulce.
Fireşte ca întotdeauna, s-au mai iscat şi discuţii, cum că în timp ce străzile sunt praf, autorităţile organizează un raliu. Ei bine, primarul a avut şi are un răspuns pentru cârcotaşii care mereu vor avea ceva de obiectat. „Străzile sunt praf pentru că lucrăm la ele, le reparăm. În doi ani şi jumătate am făcut din banii Primăriei undeva la 25 km de infrastructură rutieră şi cred că am ajuns, cu cei de la Serviciul Public Pavaje Spaţii Verzi la aproximativ 250.000 metri pătraţi de alei, parcări, tot ce înseamnă zona dintre blocuri, între Panduri şi Belşugului şi nu numai. Nimic nu se poate face fără a crea disconfort, dar eu zic că merită, ţinând cont de ce va rezulta, un oraş modern cu care ne vom mândri, în viitor”, a mai adăugat primarul municipiului Călăraşi.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )