Asociația Municipiilor din România se adresează aleșilor locali din Federația Rusă, pentru a opri războiul

Asociația Municipiilor din România (AMR) condamnă și respinge în mod categoric agresiunea militară a președintelui Putin asupra Ucrainei. Reprezentanții Asociației consideră că impactul provocat de conflictul armat dintre Federația Rusă și Ucraina va avea multiple efecte negative asupra dezvoltării comunităților locale, atât de ordin economic, cât și social-umanitar.
Primarii, reprezentând toate cele 109 municipii, reuniți în cadrul Asociației Municipiilor din România, consideră că au obligația să identifice căi și soluții pentru ca viața comunităților să se desfășoare în spiritul grijii față de cetățeni.
Trebuie ținut cont de faptul că municipiile și orașele puternic dezvoltate înseamnă state puternice. Iar autoritățile locale sunt cele care administrează și gestionează viața comunităților locale. Municipiile și orașele sunt motoare de dezvoltare în fiecare țară. Autoritățile locale, în speță aleșii locali, beneficiază de cel mai înalt grad de încredere publică. Totodată, prin Carta Europeană a Autonomiei Locale „Autoritățile publice locale pot să coopereze, în condițiile prevăzute de lege, cu autoritățile administrației publice locale din alte state”. Ținând cont de aceste lucruri, primarii municipiilor din România solicită primarilor municipiilor și orașelor din Federația Rusă să facă toate diligențele necesare față de autoritățile centrale pentru a opri războiul.
„Acest război este războiul lui Putin, nu războiul rușilor împotriva fraților și surorilor lor din Ucraina. Tinerilor de astăzi trebuie să li se permită să învețe și să colaboreze, nu să se ucidă între ei pentru cauze și țeluri care nu sunt ale lor.
Dragi primari din Federația Rusă, războiul lui Putin nu este războiul dumneavoastră!
Noi nu blamăm poporul rus pentru războiul lui Putin! Poporul rus nu merită să fie stigmatizat pentru erorile liderului lor! Dragi primari, vă rugăm să vă implicați și dumneavoastră pentru a opri acest război. Viitorul trebuie să fie al colaborării și nu al revizionismului și războiului. Putin este interesat să rescrie trecutul, nu să construiască un viitor comun democratic. Împreună, putem opri războiul și construi un viitor pașnic pentru comunitățile noastre!”, transmit primarii din cadrul AMR, aleșilor locali din Rusia.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )