„Aş spune că, în Ialomiţa, PSD a câştigat doi primari, nu unul”

• spune consilierul local Ștefan Țintă, președintele Organizației Municipale PSD Slobozia

După cum se știe deja, ziua de 27 iunie 2021 a fost dedicată alegerilor locale parțiale pentru primari, după ce unii dintre cei care au câștigat scrutinul de anul trecut au decedat sau au fost condamnați. Alegerile au avut loc în 36 localități din țară, într-una dintre acestea fiind ales Consiliul Local. La final, ca procente obținute, pentru partidele politice, rezultatul votului a arătat astfel: PNL- 40,5%; PSD – 39,5%; AUR – 3,6%, USR – 2,4%; PMP- 1,7%; UDMR – 1,2%, independenți – 6,1%; alții – 5%. În total, PSD a câștigat 17 mandat de primar, PNL- 15 mandat de primar; UDMR – un mandat de primar; independenți – două mandate de primar.

Și în Ialomița au avut loc alegeri locale parțiale în comuna Ion Roată și Gura Ialomiței. Așa cum era de așteptat, la Ion Roată, învingător a ieșit candidatul independent, Marinică Cazacu, acesta obținând 500 voturi peste candidatul PNL. La Gura Ialomiței, învingător a ieșit candidatul PSD – Nicu Biserică, acesta obținând 370 voturi în plus față de candidatul PNL.

Președintele Organizației Municipale PSD Slobozia, consilierul local, Ștefan Țintă consideră că formația din care face parte, a câștigat aceste alegeri locale parțiale. „Eu consider că PSD a câștigat aceste alegeri parțiale, chiar dacă scorul procentual arată că PNL are un mic ecart în fața PSD. Însă, PSD a luat 17 primari și PNL doar 15, ceea ce este punctul meu de vedere asta este important la sfârșit. În Ialomița, într-adevăr, am câștigat Primăria comunei Gura Ialomiței, cu un candidat PSD. La Ion Roată am avut un candidat independent care, la rândul lui, a fost susținut de PSD. Aș spune că, în Ialomița, PSD a câștigat doi primari, nu unul, pentru că nu știu dacă domnul Cazacu, candidat independent fără sprijin PSD, ar fi câștigat. Nu este zona mea, nu mă ocup de Ion Roată. Însă sunt convins că au avut în spate PSD a constituit un mare avantaj pentru domnul primar Cazacu ”, a precizat la Radio Fresh FM, în cadrul emisiunii„ Subiectul Zilei ”, Ștefan Țintă. Acesta nu poate specifica exact care au fost discuții purtate între Cazacu Marinică și președinții PSD Ialomița, Marian Pavel. Însă, cert este că a decis să fie foarte înțeles, căci, din această intelegere, toată lumea a avut de câștigat.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )