„Aş spune că, în Ialomiţa, PSD a câştigat doi primari, nu unul”

  • spune consilierul local Ştefan Ţintă, preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Slobozia

După cum se ştie deja, ziua de 27 iunie 2021 a fost dedicată alegerilor locale parţiale pentru primari, după ce unii dintre cei care au câştigat scrutinul de anul trecut au decedat sau au fost condamnaţi. Alegerile au avut loc în 36 localităţi din ţară, într-una dintre acestea fiind ales Consiliul Local. La final, ca procente obţinute, pentru partidele politice, rezultatul votului a arătat astfel: PNL- 40,5%; PSD – 39,5% ; AUR – 3,6%, USR – 2,4%; PMP- 1,7%; UDMR – 1,2%, independenţi – 6,1%; alţii – 5%. În total, PSD a câştigat 17 mandate de primar, PNL- 15 mandate de primar; UDMR – un mandat de primar; independenţi – două mandate de primar.

Şi în Ialomiţa au avut loc alegeri locale parţiale în comuna Ion Roată şi Gura Ialomiţei. Aşa cum era de aşteptat, la Ion Roată, învingător a ieşit candidatul independent, Marinică Cazacu, acesta obţinând 500 voturi peste candidatul PNL. La Gura Ialomiţei, învingător a ieşit candidatul PSD – Nicu Biserică, acesta obţinând 370 voturi în plus faţă de candidatul PNL.

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Slobozia, consilierul local, Ştefan Ţintă consideră că formaţiunea din care face parte, a câştigat aceste alegeri locale parţiale. „Eu consider că PSD a câştigat aceste alegeri parţiale, chiar dacă scorul procentual arată că PNL are un mic ecart în faţa PSD. Însă, PSD a luat 17 primari şi PNL doar 15, ceea ce din punctul meu de vedere asta este important la sfârşit. În Ialomiţa, într-adevăr, am câştigat Primăria comunei Gura Ialomiţei, cu un candidat PSD. La Ion Roată am avut un candidat independent care, la rândul lui, a fost susţinut de PSD. Aş spune că, în Ialomiţa, PSD a câştigat doi primari, nu unul, pentru că nu ştiu dacă domnul Cazacu, candidând independent fără sprijinul PSD, ar fi câştigat. Nu este zona mea, nu mă ocup de Ion Roată. Însă sunt convins că faptul că a avut în spate PSD a constituit un mare avantaj pentru domnul primar Cazacu”, a precizat la Radio Fresh FM, în cadrul emisiunii „Subiectul Zilei”, Ştefan Ţintă. Acesta nu poate specifica exact care au fost discuţiile purtate între Cazacu Marinică şi preşedintele PSD Ialomiţa, Marian Pavel. Însă, cert este că decizia a fost foarte înţeleaptă, căci, din această înţelegere, toată lumea a avut de câştigat.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )