Aproximativ 35.000 de joburi noi și aproape 1 milion de aplicări au fost înregistrate în septembrie pe eJobs.ro

Aproximativ 35.000 de locuri de muncă noi au fost publicate pe eJobs.ro doar în luna septembrie. Dintre acestea, 7.4% sunt locuri de muncă exclusiv la distanță, iar 6.8% se adresează candidaților care vor să lucreze în străinătate.

În ceea ce privește evoluția joburilor pe domenii, retailul aduce o temperare a nevoii de candidați noi. În același timp, însă, sectoare precum serviciile, industria alimentară sau turismul înregistrează un număr mai mare de locuri de muncă scoase pe piață comparativ cu lunile anterioare. Dintre acestea, turismul a crescut cel mai mult, în luna septembrie fiind al patrulea cel mai activ domeniu, din punct de vedere al angajărilor, după comerț, servicii și industria alimentară. „Această dinamică nu afectează, însă, poziția de lider a retailului, care, cu aproape 8.000 de joburi noi, rămâne cel mai mare angajator din economie, nu doar din perspectiva volumului, ci și a ratei de penetrare – este domeniul cu cea mai extinsă prezență. Și din punct de vedere geografic, dar și al adresabilității către toate categoriile de candidați, de la entry level până la top management”, informează Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs România.

Jumătate din locurile de muncă disponibilizate se adresează candidaților din București. Ele sunt urmate de cele postate de angajatorii din Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov și Constanța. 2.400 de locuri de muncă remote au fost făcute publice în luna septembrie și puțin peste 2.200 au intrat în categoria „joburi în străinătate”. Entry level (0 – 2 ani de experiență) și mid – level (2 – 5 ani de experiență) sunt categoriile de candidați care au, în acest moment, cele mai multe oportunități de angajare în piață. Din punct de vedere al aplicărilor, în septembrie interesul candidaților pentru locurile de muncă la distanță a atins cel mai ridicat nivel din acest an. 130.000 de aplicări, reprezentând 15% din numărul total, au mers către aceste joburi remote. Aproape jumătate au fost adunate de angajatorii din call – center / BPO și 40.000 de către cei din IT / Telecom. Advertising / marketing / PR, servicii și financiar – bancar au fost alte trei domenii spre care s-au orientat candidații care își doresc să lucreze de acasă. „Dacă și-a imaginat cineva că vremea remote-ului a trecut și că există o dorință la unison a angajaților și a angajatorilor de a reveni la birou, iată că cifrele arată că tendința este de a menține pentru o perioadă de timp nederminată acest mod de a lucra. Tocmai de aceea, companiile au început să transforme în beneficiu pentru angajați posibilitatea de a lucra de acasă permanent sau un anumit număr de zile pe săptămână. Până la finalul anului, ne așteptăm să crească atât numărul de astfel de joburi, cât și numărul de aplicări atrase”, explică Roxana Drăghici.

La momentul actual, mai mult de 2.600 de locuri de muncă de acasă sunt disponibile pe eJobs.ro. La nivel general, domeniile care au suscitat cel mai mult interesul candidaților în luna septembrie au fost retailul, call center / BPO, servicii, IT / telecom și banking. Pe eJobs.ro, sunt disponibile, acum, peste 35.000 de joburi.

Cătălina GHEORGHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )