„Aproape în toată țara a fost, mereu, un parteneriat între PNL și PSD”

După căderea guvernului Cîțu, criza politică a continuat și ea va exista mai departe în România. Această „struțo-cămilă” PNL+PSD+UDMR este la fel de nocivă precum cea anterioară, PNL+USR+UDMR. Asta, pentru că există un partid străin de interesele statului Român, UDMR, care are un procent de doar 5%. Este nefiresc ca românii să fie guvernați de un partid cu un asemenea procent, cu reprezentativitate în doar în trei județe din țară, luând decizii pentru toată România. Iar asta este o primă anomalie din politica românească. A doua anomalie este faptul că interesele și rețelele acestor parlamentari sunt atât de mari și trebuie hrănite prea multe guri încât nu le vor mai ajunge banii care intră în bugetul României. Și nu se știe absolut nimic despre modul în care sunt distribuiți banii. Astfel a precizat senator AUR (Alianța pentru Unirea Românilor), filiala Ialomița, Rodica Boancă, în studio-ul emisiunii „Subiectul Zilei” de la Fresh FM.

Un sondaj CURS, realizat la nivel național în perioada 25-30 octombrie indică faptul că, în ochii românilor, toată clasa politică este vinovată pentru criza guvernamentală, iar 40% dintre aceștia ar fi de acord cu alegerile anticipate. Florin Cîțu, președintele PNL, a declarat că, după prima rundă de negocieri cu PSD, au ieșit la iveală multe lucruri care pot uni cele două partide. Acesta a dat ca exemplu obiectivul comun de a găsi soluții pentru crizele de sănătate și economie. „Realitatea bate filmul, fie el și științifico-fantastic. PSD-ul l-a dat jos pe Cîțu să îl aducă, tot pe el, înapoi. Ce să zic, în fiecare dimineață mai afli câte o bombă. Este o stare de disipare, de neimplicare. Foarte multe lucruri grave s-au întâmplat în România în perioada asta, iar Cîțu face blat cu Ciolacu. Se prefigurează un guvern PSD-PNL.

Klaus Iohannis este un om foarte narcisist, care vrea să aibă control. El îi știe foarte bine și pe cei din PSD și pe cei din PNL, pentru că a fost cu toți la aceeași masă la un moment dat. Bineînțeles că este mai ușor să lucreze cu oameni pe care îi cunoaște și îi poate controla, mai disciplinați, pentru că asta a fost problema cu USR-ul. Și ei, oricât ar fi de anormali, în anumite privințe, prin ideologia lor neomarxistă, se vor stinge de la sine. N-au susținere în România, spre deosebire de PSD, care este un partid ca PNL, vin din aceeași mamă, PDL. Au aceeași disciplină, ei sunt acolo soldați, nu dau în stânga, în dreapta și nu comentează în front. Noi, cei care am intrat acum în politică și chiar și USR-ul, suntem într-un mare conflict. În ceea ce privește membrii USR și oamenii care au intrat în acest partid cu anumite așteptări, la fel ca în AUR, se nasc cu voci. Se impun: Eu nu vreau asta, nu vreau asta. Deci sunt, unii dintre ei, de bună credință și iau atitudine: Noi nu vrem așa, plecăm, le-am promis altceva oamenilor. Și acum am văzut că și din PNL se retrag foarte mulți. Își cer iertare cetățenilor pentru ce s-a întâmplat. Înseamnă că nu suntem noi nebuni”, a declarat senatorul Rodica Boancă, adăugând că punctul comun al celor două partide politice, PNL și PSD, este gestionarea banului public. „În programul lor de guvernare, principal este banul public. Băieții să adune bănuți și fetele să umple sacoșele, să-și facă afacerile lor. Cum ei au împânzit și s-au ramificat în toate zonele și localitățile, prin primării și peste tot, lucrările se fac discreționar. Aici, în județ și în oraș, e frumos, e bine, liniște, dar, de fapt, hai să recunoaștem pe aia dreaptă: cam în toată țara a fost, mereu, parteneriat PNL-PSD. În Ialomița, a fost încă de la început, imediat după alegeri, acolo unde am avut Consiliul PSD, primari PNL și așa mai departe. S-au înțeles și ce au zis, decât să fie ceartă și scandal, mai bine pace, armonie. Că e pentru toți loc sub soare. Iată, de exemplu, acum a trecut operatorul Urban în grija Consiliului Județean. E liniște și pace. Iar eu nu mai pot cu asta cu fondurile europene. Noi, până ajungem să atragem fonduri europene, la cât de înceți și birocrați suntem, nu o să facem nimic. Noi nu avem niște soluții foarte clare pe termen scurt până vin fondurile europene”, a încheiat senatorul Alianței pentru Unirea Românilor, filiala Ialomița, Rodica Boancă.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )