APIA: Final de Campanie de depunere Cereri de plată pentru anul 2022!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice încheierea Campaniei de depunere fără penalități a Cererilor unice de plată.
Astfel, în perioada 1 martie – 16 mai, au fost depuse 778.552 de cereri unice de plată pentru o suprafață de 9.902.113 hectare. La o analiză comparativă a datelor, se observă că, față de anul anterior, numărul cererilor a scăzut cu 36.739. În același timp, suprafața agricolă a crescut cu 9.844 ha. De la an la an, fermierii sunt tot mai conștienți de importanța comasării terenurilor pentru a crește productivitatea și competitivitatea pe piață. „Încă o campanie de primire a cererilor unice de plată derulată cu succes. Ca de fiecare dată, am fost alături de fermieri pe tot parcursul procesului de depunere, astfel încât aceștia să-și depună cererile corect și la timp pentru a putea beneficia de finanțarea cuvenită. Vreau să-i felicit pe colegii din întreaga țară și pe fermieri deopotrivă și să le mulțumesc pentru mobilizarea exemplară. Au înțeles că doar împreună putem construi o agricultură performantă și durabilă”, transmite Adrian Pintea, director general APIA.
De precizat este faptul că, în conformitate cu prevederile comunitare și naționale în vigoare, Campania de primire a cererilor unice de plată continuă timp de 25 de zile, respectiv până pe 10 iunie inclusiv, cu aplicarea de penalități de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

Cătălina GHEORGHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )