Apel de implicare și voluntariat pentru o Dunăre curată

Locuitorii din județele riverane Dunării (Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Constanța, Brăila, Galați, Tulcea), dar și din București, turiștii și iubitorii de natură sunt invitați să participe, pe 3 septembrie, în cadrul celei mai ample acțiuni de ecologizare a Dunării din acest an. Este vorba despre proiectul River Cleanup Collective @Dunăre.
Pe 3 septembrie, Asociația Act for Tomorrow și Kaufland Romania se alătură River Cleanup Collective @Dunăre. Proiectul aduce împreună reprezentanți ai grupului Schwarz din 10 țări riverane Dunării, Austria, Bulgaria, Croația, Germania, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Ungaria. Vor exista evenimente de ecologizare în fiecare județ de pe întreg cursul Dunării, de la intrarea în țară până la gura de vărsare. Iar deșeurile vor fi curățate atât pe malul apelor, cât și pe luciul acesteia cu numeroase ambarcațiuni.
Organizatorii evenimentului asigură echipamentul tehnic (mănuși, saci, bidon reutilizabil de apă), dar și masa (apă și sandvișuri). Voluntarii din București vor participa la acțiune în Oltenița, fiind asigurat autocar din București la locație și retur. Iar pentru celelalte localități și județe se va asigura transport din reședința de județ, detaliile fiind transmise ulterior prin e-mail. Participarea la acțiunile de ecologizare se face prin completarea formularului, disponibil la link-ul https://forms.gle/A5nRzdVFK4s3xMBLA. Mai multe detalii se găsesc în evenimentul de pe Facebook, la link-ul
https://www.facebook.com/events/575576777642832/. Evenimentul este organizat cu sprijinul la nivel local al Asociației Green Space Oltenița.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (1 )