Anul 2022 a fost unul plin de provocări pentru Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi

La mai bine de un an de când a preluat mandatul de inspector general şcolar (6 decembrie 2021), al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Călăraşi, Roxana Paţurcă poate spune că toată această perioadă a fost una plină de provocări şi noutăţi.
Cea mai mare provocare a fost organizarea unui examen de Bacalaureat pilot, sub formă digitalizată. „Cred că cea mai mare provocare pentru mine a fost organizarea unui Bacalaureat pilot. În cadrul acestui program, am fost beneficiarii a 100 de laptopuri şi ne-am bucurat şi de acele scanere cu care am reuşit să organizăm examenul. A fost o provocare fiindcă noi, de fapt, am fost promotorii la nivel naţional pentru ceea ce va urma. Dar, cu siguranţă, fiecare examen nu va fi doar la nivel de pilot. Ci, fiecare judeţ îşi va organiza aceste examene în formă digitalizată. Faptul că a existat o reuşită şi am fost lăudaţi, de către Minister, consider că a fost un pas bun pentru Călăraşi. Iar imaginea judeţului Călăraşi, la nivel naţional, este una pozitivă”, a apreciat la Radio Fresh FM, în cadrul Emisiunii „Subiectul zilei”, Roxana Paţurcă.
Dacă ar fi să facă un bilanţ pentru 2022, în afară de activităţile de rutină – pe care le desfăşoară Inspectoratul Şcolar Judeţean – anul a fost unul destul de încărcat. Şefa IŞJ a încercat, alături de echipa pe care o coordonează, să meargă pe prevenţie, îndrumare, evaluare şi control. „Am încercat să-mi canalizez cea mai mare energie pe îndrumare şi control, să fiu alături de directorii din fiecare unitate de învăţământ, dar şi de colectivul profesoral. În IŞJ Călăraşi, mă bucur de o echipă performantă. De aceea, consider că realizările nu sunt ale mele, ci ale întregii echipe şi tocmai de aceea, colaborarea cu fiecare coleg este una de calitate. Tot legat de bilanţ, pentru judeţul Călăraşi s-au întâmplat lucruri frumoase. În sensul că noi, în învăţământul profesional şi tehnic beneficiem de postliceale cu domeniul sanitar care până acum funcţionau doar în sistem privat. Iar taxele, pe care le plăteau aceşti elevi, erau considerabile şi nu întotdeauna îşi permiteau părinţii sau cei care mergeau către acest tip de învăţământ să le poată suporta.
Anul trecut, în 2022, ca şi noutate, am găsit toată înţelegerea Ministerului Educaţiei, astfel încât în cadrul liceului Danubius funcţionează două clase de asistent medical generalist, cu finanţare integrală de la stat. Eu cred că este un pas important iar reuşita o simţim şi anul acesta şcolar. Anume că deja cele două clase s-au ocupat la maxim cu 28 de elevi. Cereri există în continuare, iar propunerea de anul acesta este pentru încă o clasă de asistent medical generalist, tot în cadrul Liceului Danubius. O altă reuşită – pe care am creionat-o de anul trecut şi s-a întâmplat anul acesta – este faptul că, tot cu amabilitatea Ministerului Educaţiei, am reuşit să aducem în Călăraşi mai multe norme în cluburile şcolare sportive. Prin aceste norme, pe care noi le-am alocat către unităţile conexe, am reuşit să avem grupă de handbal feminin, o dorinţă pe care mulţi călărăşeni au exprimat-o în cadrul orelor de audienţă… Legat de olimpiade şi concursuri, pot să mai spun că, anul trecut, ne-am bucurat nu numai de organizarea fiecărui concurs la nivel judeţean, ci şi de rezultate şi premieri ale elevilor. Printr-un parteneriat, pe care l-am avut cu Consiliul Judeţean Călăraşi, am reuşit să premiem peste 900 de copii cu rezultate notabile la nivel judeţean şi care, până la urmă, ne-au răsplătit prin rezultatele obţinute la nivel naţional”, a precizat Roxana Paţurcă, specificând că, pe zona de investiţii, anul trecut a fost obţinută o finanţare considerabilă din partea Ministerului Educaţiei pentru reabilitarea clădirii în care funcţionează IŞJ. Lucrările au demarat deja şi nu este vorba doar de un var pe pereţi, ci de o reabilitare mai amplă. „Clădirea Inspectoratului Şcolar va trece printr-o perioadă de reabilitare. Lucrările deja au început şi sperăm ca anul acesta să fie finalizate. Nu este vorba doar de a da cu var pe pereţii IŞJ, ci s-a schimbat toată instalaţia electrică, instalaţia termică şi au fost executate lucrări de amenajare. Acestea consider că sunt proiectele mari care s-au realizat. Avem în vedere ca şi în 2023, pe baza unei strategii, să obţinem o proiecţie clară pentru următorul an şcolar”, a mai adăugat şefa IŞJ Călăraşi.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )