ANAF informează: vor fi controale privind utilizarea AMEF

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală informează operatorii economici care au obligația  utilizării aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF) că,  în perioada imediat următoare, structurile abilitate de control vor verifica îndeplinirea obligației de a asigura conectarea la distanță a AMEF în vederea transmiterii de date fiscale, pentru operatorii economici al căror termen limită de conectare a AMEF a ajuns la scadență.

De asemenea, operatorii economici încadrați în categoria contribuabililor mici și mijlocii au termen de mai puțin de 60 de zile pentru a-și îndeplini obligația de conectare a AMEF la  sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale al  ANAF, conform prevederilor art. 3 alin (1) lit.b) din OpANAF nr. 435/25.03.2021.

Prin excepţie, operatorii economici care utilizează aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone nedeservite de reţele de comunicaţii electronice au obligaţia completării şi transmiterii unei declaraţii pe propria răspundere (Formularul F4110).

Nerespectarea obligației de a asigura conectarea la distanță a AMEF, în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 8.000 la 10.000 lei.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )