ANAF a demarat acţiuni de control la marii contribuabili

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a demarat 100 de acţiuni de control la operatori economici, pentru a verifica modul de conformare în ceea ce priveşte conectarea tuturor aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic, achiziţionate şi utilizate de către aceştia.

La operatorii economici unde au fost finalizate verificările, inspectorii ANAF au constatat că 87% dintre aceştia s-au conformat, iar pentru ceilalţi, care nu au realizat conectarea, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, conform legislaţiei în vigoare. „Reamintim operatorilor economici că termenul limită pentru conectarea caselor de marcat la serverul ANAF este data de 30 noiembrie 2021. Acest termen nu va fi prelungit”, a precizat Liliana Ciomârtan, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Finanţe Publice Ialomiţa.

Pe portalul www.anaf.ro, secţiunea „Conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF-ANAF”, disponibilă la https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/reg_AMEF, contribuabilii pot accesa informaţii detaliate despre conectare (Legislaţia, Ghidul conectării, evidenţa AMEF etc.).

Acţiunile de control derulate de ANAF având această tematică, vor continua în perioada următoare, atât în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, cât şi pentru a asigura un mediu concurenţial corespunzător.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )