ANAF a actualizat Ghidul fiscal al contribuabililor care realizează venituri din închirierea și subînchirierea bunurilor mobile și imobile

Agenția Națională de Administrare Fiscală a actualizat Ghidul fiscal al contribuabililor persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea și subînchirierea bunurilor mobile și imobile și din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală. Acesta este disponibil pe portalul www.anaf.ro, în secțiunea Asistență Contribuabili/Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative, la următorul link: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Ghid_chirii_2022_05.pdf.
Persoanele fizice care realizează venituri din aceste activități au obligația de a depune Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212), până la data de 25 mai. Contribuabilii pot obține informații detaliate și telefonic, apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor – Call-center, la numărul de telefon 0314039160.
Totodată, pe canalul de Youtube ANAF – Agenția Națională de Administrare Fiscală, sunt disponibile materiale video referitoare la modalitatea de completare a declarației unice pentru persoanele fizice care realizează venituri din chirii.

Cătălina GHEORGHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )