Amplificarea clivajului dintre bogaţi şi săraci trebuie oprită

Liderii Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) s-au reunit, luni, la şedinţa Biroului Executiv, în cadrul căreia conducerea partidului a luat o serie de decizii extrem de importante pentru perioada următoare.
Conform celor declarate de Lavinia Şandru (coordonator comunicare PUSL), ca urmare a numeroaselor cercetări sociologice cantitative, desfăşurate în ultima perioadă, a reieşit o problemă gravă şi îngrijorătoare pentru întreaga societate: agravarea prăpastiei dintre bogaţi şi săraci, care se adânceşte în loc să se aplatizeze, iar Guvernul trebuie să identifice şi să propună soluţii concrete pentru a contracara acest efect.
PUSL consideră că în orice ţară civilizată, în orice democraţie europeană consolidată, elementul central al politicilor publice trebuie să fie pacea socială.
În urma numeroaselor solicitări venite de la oameni din toată ţara, preşedintele executiv al PUSL, Cristian Popescu Piedone, va derula, în perioada septembrie – noiembrie, un turneu în toată ţara. În sensul sloganului umanist „Fapte, nu vorbe”, în ultimii ani parlamentarii PUSL au iniţiat şi promovat 17 iniţiative legislative, care s-au concretizat în legi adoptate de Parlamentul României şi publicate în Monitorul Oficial. Având în vedere semnalele primite, cu privire la faptul că o parte dintre aceste legi ar putea să nu fie aplicate, Departamentul pentru monitorizarea Guvernului, condus de vicepreşedintele PUSL, Bogdan Ciucă, va realiza un raport privind modul de aplicare al acestor legi, raport care va fi prezentat conducerii PUSL şi opiniei publice până la data de 10 septembrie. În prezent există patru proiecte de legi iniţiate de PUSL care se află în dezbaterea Parlamentului, unele dintre acestea fiind deja trecute de Senat. Deputatul Steluţa Cătăniciu, preşedintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii, va face solicitări liderilor de grupuri parlamentare pentru a sprijini aceste proiecte umaniste.
De asemenea, la începutul sesiunii parlamentare, PUSL va depune cinci noi proiecte de lege, care se referă, printre altele, la: combaterea traficului și consumului de droguri, reglementarea abuzului de putere, respectiv condamnările să fie făcute doar pe bază de probe materiale. În ceea ce priveşte activitatea organizatorică, Biroul Executiv al PUSL a decis ca până la data de 31 martie 2024 partidul să aibă activitate şi sedii în 2.200 de localităţi din România. În acest scop, începând de săptămâna viitoare, vor avea loc discuţii individuale cu liderii judeţeni ai PUSL, la sediul central al partidului.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )