„Amintiri dulci de la Amara. Turismul balnear în staţiunea Amara – fragmente de memorie colectivă”

La începutul lunii noiembrie, la Muzeul Naţional al Agriculturii din Slobozia, va avea loc vernisajul expoziţiei „Amintiri dulci de la Amara. Turismul balnear în staţiunea Amara – fragmente de memorie colectivă”. Evenimentul se va desfăşura, mai exact, vineri, 3 noiembrie 2023, la ora 14.00.
Managerul instituţiei, Gheorghe Petre spune că expoziţia este o călătorie în memoria colectivă a vizitatorilor şi a localnicilor pentru care staţiunea Amara a devenit un loc de întâlnire şi de socializare. Scopul este de a recrea şi de a transmite povestea bogată şi complexă a acestui loc, reflectând asupra evoluţiei sale ca destinaţie pentru petrecerea timpului liber şi recuperare fizică. Expoziţia cuprinde imagini din arhivele personale ale turiştilor şi locuitorilor, din arhiva fotografică Costică Acsinte, arhive media şi instalaţii de obiecte care aduc în prim-plan conexiunea specială dintre infrastructura staţiunii şi practicile de petrecere a timpului liber şi îngrijire a corpului.
„Amintiri dulci de la Amara” va fi accesibilă publicului, la Muzeul Naţional al Agriculturii, până pe data de 14 noiembrie 2023. Detalii suplimentare despre expoziţie pot fi obţinute prin contactarea Muzeului Naţional al Agriculturii sau a Asociaţiei Vira. Expoziţia face parte din proiectul cultural: La Amara – recuperarea practicilor de turism social şi vacanţă balneară, beneficiind de o finanţare din partea Administraţiei Fondului Cultural Naţional. Asociaţia VIRA este o organizaţie neguvernamentală culturală, cu o echipă alcătuită din sociologi, istorici, documentarişti vizuali ai fenomenelor sociale şi culturale şi specialişti în producţie de film. Asociaţia Vira s-a remarcat de-a lungul timpului printr-o serie de proiecte de cercetare, documentare vizuală şi educaţie non-formală iniţiate şi implementate cu succes.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )