„Am vrut să luăm ce a fost bun din PSD şi să lăsăm deoparte metehnele vechi”

La ora actuală, Pro România are nevoie de o strategie de comunicare clară, pentru a vedea ce are de făcut, în perspectiva alegerilor din 2024. Asta, ţinând cont că alianţa, făcută peste noapte, cu ALDE nu a fost foarte benefică şi constructivă pentru nimeni. Mai nou, ALDE şi PMP încep să se tatoneze ca, din două partide, să iasă unul destul de puternic care să treacă pragul electoral în 2024.

Consilierul local, din partea Pro România Ialomiţa, Adrian Mocioniu consideră că demersul reprezintă un experiment sortit eşecului, un exemplu elocvent fiind chiar alianţa încheiată în 2020. „Acest experiment s-a făcut între noi şi ALDE. A fost un eşec total. Deci, am adunat 5%, pe care îi aveam noi, cu 4% de la ALDE şi ne-a dat împreună 4%. Noi am plecat, oarecum, ca o variantă de stânga, iar pe parcurs am devenit partid de lideri. La nivel naţional a fost Victor Ponta, pe plan judeţean l-am avut pe domnul Victor Moraru, care a candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean. Eu am candidat la Primăria Municipiului Slobozia. Nu am avut o structură foarte clară. Adică, noi am tras nişte voturi în anumite zone, doar pe anumiţi oameni. Nu am venit cu o strategie foarte clară în sensul acesta. Şi, a fost exemplul pe care l-am avut atât la alegerile locale, cât şi parlamentare. Eu cred că, din procentul celor care au votat PSD-ul, pe 60 – 70% nici nu i-a interesat cine e pe listele PSD. Am avut timp să facem şi noi toate aceste lucruri, să facem din Pro România un brand. În 2019, am venit cu un foarte mare entuziasm, că puteam să construiesc, din experienţa pe care o acumulasem, o structură politică solidă şi de durată”, a precizat la Radio Fresh FM, în cadrul emisiunii „Subiectul Zilei”, consilierul Pro România Ialomiţa, Adrian Mocioniu.

Dacă toată lumea se mişcă, încearcă să găsească o soluţie pentru campania din 2024, să devină cât mai vocali, Pro România a intrat parcă într-o stare de anestezie. În opinia consilierului Pro România, nici celelalte partide nu au aşa o mare activitate pe plan local. Iar, la nivel central, cel mai bine se mişcă, ca nivel de imagine, cei de la AUR. Sunt cei mai cârcotaşi şi nu ezită să dea cu PNL-ul şi PSD-ul de pământ. „Nu neapărat că sunt vocali, dar au nişte mesaje foarte clare, pe anumite teme. Din electoratul Sloboziei, foarte puţini cetăţeni s-ar identifica, într-o oarecare măsură, cu mesajele AUR. Noi totuşi suntem nişte oameni mai aşezaţi şi constructivi. Noi am plecat să construim o alternativă de stânga. Majoritatea, în procent de 80% – 90%, suntem desprinşi din PSD. Am vrut să luăm ce a fost bun din PSD şi să lăsăm deoparte metehnele vechi”, a punctat consilierul Mocioniu.

„Cred că, totuşi, este indicat să rămână Victor Ponta preşedinte, mai ales că are mult timp liber acum”

Una peste alta, dacă ar fi să aprecieze care dintre cei doi oameni politici reprezentativi din Pro România – Victor Ponta şi Corina Creţu – ar fi mai potrivit la şefia partidului, consilierul înclină spre actualul preşedinte. Ideea este că, atât Victor Ponta cât şi Corina Creţu sunt doi lideri care, în toate proiectele, au mers împreună. „Sunt doi oameni care au în spate o rată de succes…Eu am propus ca doamna Corina Creţu să fie candidatul nostru pentru preşedinţie şi cred că s-ar fi obţinut un scor mult mai bun. Ne ajuta şi pe noi ulterior la alegerile locale şi parlamentare. Din păcate, dumneaei a rămas mai mult pe zona de europarlamentare. Este greu să ai activitate de europarlamentar, să ţii în mână un partid, să ai şi activitate politică. Inclusiv eu, atunci când am fost primar al municipiului Slobozia, dacă mi s-ar fi dat şi o responsabilitate politică, la nivel de municipiu sau de judeţ, una dintre ele aş fi făcut-o, nu neapărat prost, dar mai puţin bine. Trebuie să fii canalizat pe lucrul pe care eşti acolo. Cred că, totuşi, este indicat să rămână Victor Ponta preşedinte, mai ales că are mult timp liber acum”, a subliniat Adrian Mocioniu, specificând că liderul trebuie să se înconjoare de oamenii cu care a plecat la drum în 2019. Bine, că sunt destui cârcotaşi care i-ar putea reproşa că are probleme de imagine. Cum este cazul Colectiv, de pe urma căruia a avut un preţ mare de plătit, dându-şi demisia din funcţia de premier. Totuşi, au trecut 6 ani de la Colectiv, unde au fost în jur de 70 de morţi şi mulţi alţi zeci de răniţi. „Hai să fim foarte sinceri. Care este implicarea unui premier, strict într-un foc de artificii, într-un spaţiu privat? Cred că au bubuit zece spitale de-atunci. Cred că morţii doar din spitalele, care au bubuit, îi depăşesc pe cei de la Colectiv. Şi, spitalele aparţin statului. Dacă Victor Ponta este vinovat de Colectiv, de explozia de la Constanţa, cine e vinovat? Nu vedeţi că nu răspunde absolut nimeni? Acum mor şi 500 de oameni într-o zi. Şi nu mai are nicio problemă de imagine, nici Cîţu vizavi de treaba asta, nici Ministerul Sănătăţii. Victor Ponta a fost demonizat, în momentul acela, ca lider al PSD. Pe rând, până la Marcel Ciolacu, toţi liderii PSD au fost demonizaţi şi făcuţi în toate felurile…Deci, Victor Ponta ar fi mai bun ca preşedinte decât Corina Creţu, în condiţiile în care ar avea implicarea necesară”, a mai adăugat consilierul local Pro România Ialomiţa.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )