„Am gândit această structură, Ligă, ca o platformă de dialog şi de transparenţă a deciziilor ce se iau la nivel local”


• spune Ilie Sima, președintele Ligii Aleșilor locali Pro România din Ialomița

Recent, Pro România Ialomița a reușit să finalizeze procesul de constituire a Ligii aleșilor locali, la nivel de organizație. Lucrul acesta sa întâmplat după o serie de întâlniri la nivel de județ. Mai exact, trei întâlniri, ce au avut loc cu respectarea regulilor de prevenție impuse de pandemie.
Așa a informat, în cadrul unei conferințe de presă, Ilie Sima, președintele Ligii Aleșilor locali Pro România din Ialomița. Acesta a subliniat că structura Ligii Aleșilor locali este bine alcătuită. „Am reușit, zic eu cu succes, să constituie o Ligă la aleșilor locali, așa cum orice partid serios are. Suntem o structură foarte echilibrată din punct de vedere la componente. Avem oameni tineri, care doresc să se afirme, dar și oameni cu experiență politică. Am gândit această structură, Ligă, ca o platformă de dialog și de transparență a deciziilor ce se iau la nivel local. Am constituit o formulă mult mai gregară a ceea ce înseamnă relația dintre structurile de ordine națională, județeană și locală. Este gândită, în primul rând, ca un for de dialog, de propuneri, soluții și idei pentru aleșii locali. Pro România are, la ora actuală, la nivelul județului Ialomița, 3 primari, 87 consilieri locali și 6 consilieri județeni. Cei care fac parte din această structură sunt oameni foarte motivați și foarte dedicați. Așa poate, noi sperăm ca în perioada următoare să reușim, pe lângă problematica administrativă, să acoperim și zona politică. Dorim să structurăm mai bine fiecare organizație locală. Iar acolo unde nu avem să reușim să acoperim cu organizații și structuri, la nivel local, toate UAT-urile din Ialomița ”, a precizat Ilie Sima, prezentând apoi nominal membrii structuri, alcătuite dintr-un președinte, trei prim vicepreședinți, 7 vicepreședinți, 7 membri și 3 secretari. noi sperăm ca în perioada următoare să reușim, pe lângă problematica administrativă, să acoperim și zona politică. Dorim să structurăm mai bine fiecare organizație locală. Iar acolo unde nu avem să reușim să acoperim cu organizații și structuri, la nivel local, toate UAT-urile din Ialomița ”, a precizat Ilie Sima, prezentând apoi nominal membrii structuri, alcătuite dintr-un președinte, trei prim vicepreședinți, 7 vicepreședinți, 7 membri și 3 secretari. noi sperăm ca în perioada următoare să reușim, pe lângă problematica administrativă, să acoperim și zona politică. Dorim să structurăm mai bine fiecare organizație locală. Iar acolo unde nu avem să reușim să acoperim cu organizații și structuri, la nivel local, toate UAT-urile din Ialomița ”, a precizat Ilie Sima, prezentând apoi nominal membrii structuri, alcătuite dintr-un președinte, trei prim vicepreședinți, 7 vicepreședinți, 7 membri și 3 secretari.
Astfel, funcția de președinte este ocupată de Ilie Sima; prim vicepreședinți – Mirela Drăgoi (primarul comunei Săveni), Marian Trâmbițașu (primarul comunei Grindu) și Sorin Niculae (primarul comunei Maia); vicepreședinți – Daniel Popa, Sabin Neidoni, Valentin Moraru, Georgian Corbu, Marian Meluță, Ștefan Stoian și Gigel Petrache; membri – Mihai Sobrescu, Valentin Miclea, Ada Bordei, Adrian Nichita; Puiu Vlăsceanu, Sebastian Ivănuș, Ion Florea; secretar general – Gheorghe Puia; secretari executiv pe zone – Florin Popescu, Silvia Chițoiu și George Moraru. „Structura asta a fost gândită cumva pe o formulă. Au fost alese organizații care au avut cele mai bune rezultate. Eu cred că această componentă este o care practic acoperă toate zonele. Este foarte echilibrat și relevant pentru tot ce trebuie atât de rezultate, cât și zonal, cum suntem noi organizați și structurați. Din punctul meu de vedere, următorul pas va fi ca săptămâna viitoare să începem să avem pe fiecare zonă întâlniri locale. Scopul acesta a încercat să înțeleagă care sunt problemele specifice locale, au găsit dacă putem soluții pentru îmbunătățirea vieții administrative și apoi a celor politice ”, a mai adăugat președinte Ligii Aleșilor locali Pro România din Ialomița.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )