Alte zeci de misiuni ISU îndeplinite de pompierii ialomițeni, în acest weekend

Și în acest weekend, pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
Anume, în ultimele 72 de ore, misiunile acestora au vizat, în principal: 51 de cazuri de acordare a primului ajutor calificat SMURD și transportarea la spital a persoanelor cu probleme medicale; 3incendii și 2 accidente rutiere.
Sâmbătă, 4 iunie, un echipaj de salvatori din cadrul Gărzii de intervenție Țăndărei a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu, produs la un stâlp de electricitate, în orașul Țăndărei. Au ars cabluri electrice și o cameră video montată pe stâlp. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric, determinat de un cablu electric defect sau izolația deteriorată în urma unei acțiuni fizice sau mecanice.
Pe parcursul aceleiași zile, un echipaj de salvatori din cadrul Stației de pompieri Fetești a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu, produs în municipiul Fetești. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.
În data de 5 iunie, un echipaj de salvatori din cadrul Stației de pompieri Fetești a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu, produs în municipiul Fetești. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.
În data de 3 iunie, s-a produs un accident rutier pe raza municipiului Urziceni. În jurul orei 14:30, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru gestionarea situației de urgență. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme. La locul accidentului au fost alocate de urgență două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. În urma evenimentului rutier au rezultat trei victime, conștiente, cooperante și neîncarcerate. Acestea au fost monitorizate la locul intervenției de către echipajul medical, ulterior refuzând transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului, precum și sablarea carosabilului.

De asemenea, în jurul orei 15:10, două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, la un accident rutier produs în municipiul Slobozia. De data aceasta, au fost implicate un autoturism și un autocamion. Din evenimentul rutier a rezultat o victimă, conștientă și neîncarcerată, ce a fost evaluată și monitorizată la locul evenimentului de către echipajul medical. Ulterior, aceasta a refuzat transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” Ialomița solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (2 )