Alertă InfoCons pentru începutul de an școlar: unele produse tip trening pot fi periculoase!

Noul an școlar a început luni, iar părinții achiziționează, mai ales în această perioadă, rechizite și haine pentru copii.
În acest context, InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu aplicația gratuită InfoCons, prin care se pun la dispoziție alertele rapide în timp real pentru produsele non-alimentare, la standardul Uniunii Europene.
Printre hainele de care au nevoie elevii pentru începerea noului an școlar, se numără, cu siguranță, și un trening pentru orele de educație fizică și nu numai. Însă, părinții știu că până și treningul poate constitui un obiect al alertelor pentru produsele non-alimentare? Pentru a fi la curent cu toate alertele emise de Uniunea Europeană, InfoCons pune la dispoziția acestora noua aplicație. Prin descărcarea aplicației de pe App Store, Google Play sau App Gallery, consumatorii au acces direct și transparent la alertele pentru produsele non-alimentare, actualizate zilnic. În cadrul aplicației se vor găsi detalii precum denumirea produsului, țara vizată, gradul de risc, originea produsului, data la care intră alerta în vigoare și imaginea cu produsul ce face obiectul alertei. Unul dintre produsele tip trening regăsite pe lista alertelor pentru produsele non-alimentare este Hanoracul Next Stars, Newport, modelul DT-9130. Conform alertei, hanoracul prezintă riscul de ștrangulare. Hanoracul are șnururi cu capetele libere în zona gâtului, care pot rămâne blocate în timpul diferitelor activități ale unui copil, ceea ce poate duce la strangulare.
Sfaturi InfoCons pentru consumatori la achiziționarea hainelor pentru începutul noului an școlar
Părinții trebuie să fie atenti la etichetele hainelor, acestea oferă indicații despre călcare, uscare, spălare pentru ca haina să reziste mai mult timp. Și compoziția din care este făcută haina este la fel de importantă. Unele substanțe din compoziție pot fi periculoase pentru piele, mai ales în contextul unei purtări îndelungate. Părinții sunt sfătuiți să solicite bonul fiscal la achiziționarea hainelor, pentru a avea un document justificativ în cazul depunerii unei sesizări. Aceștia trebuie să fie foarte atenți la ofertele de vânzări nesolicitate și de la persoane neautorizate. Nu în ultimul rând, trebuie verificată politica de returnare a respectivei companii, în cazul apariției unor defecte ulterioare. „Alertele rapide ar trebui să fie aduse cetățenilor la cunoștință imediat de la depistare! Dar normal, corect și legal, nu ar trebui ca astfel de produse să ajungă în piață! Ține atât de educarea și informarea cetățenilor, de agentul economic care ar trebui să respecte legislația, dar și de autoritățile publice, pentru a monitoriza mai active înainte de a ajunge un produs la raft. Ar trebui să fim mai atenți, mai vigilenți, mai responsabili, iar InfoCons vine în întâmpinarea cetățenilor, realizând primul sistem de alertă rapidă prin Aplicația InfoCons, însă mai este o condiție. Anume, fiecare cetățean ar trebui să fie mai responsabil, informat și educat și să aibă aplicația InfoCons descărcată și utilizată în telefonul pe care îl are”, transmite Sorin Mierlea, președintele InfoCons.

Cătălina GHEORGHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (1 )