Alertă InfoCons: 264 tipuri de măști neconforme, 40.15% contrafăcute!

InfoCons a realizat un studiu cu privire la alertele emise prin Sistemul de alertă rapidă european, referitor la numericul măștilor de protecție neconforme. Conform datelor colectate, în prezent sunt 264 tipuri de măști neconforme, date raportate la perioada ianuarie 2020 – august 2021.

Din punct de vedere al țărilor care au emis alertele, situația este următoarea: 23.86 % au fost emise de Belgia, 18.18 % de Germania și 10.61 % de România.

Din punct de vedere al țării de proveniență a măștilor neconforme ce au făcut obiectul acestor alerte, situația este următoarea: 85.6 % – Republica Populară Chineză; 6.82% –  necunoscută și 3.79 % – Turcia. Totodată, conform datelor colectate, 40.15 % din măștile despre care este vorba sunt contrafăcute.

Îngrijorat de aceste statistici, președintele InfoCons, Sorin Mierlea, atrage atenția referitor la cât de important este ca, atunci când achiziționăm ceva, să parcurgem tot ce scrie pe eticheta produsului respective. „Chiar dacă trecem printr-o perioadă mai dificilă, trebuie să fim atenți de unde, ce și cum cumpărăm. Dacă nu citim cu interes informațiile de pe etichetă, uneori produsele achiziționate ne pot pune în pericol sănătatea! Citiți informațiile, termenul de valabilitate, modalitatea de depozitare, modul de utilizare, grupele de vârstă pentru care se poate utiliza produsul! Păstrați bonul fiscal, dacă va fi nevoie să depuneți o reclamație! Ia atitudine! InfoCons este alături de tine”, transmite Sorin Mierlea.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )