Ajutorul de 250 de lei pentru alimente şi mese calde continuă pentru persoanele vulnerabile în România

Cardurile pentru alimente şi mese calde sunt încărcate, în aceste zile, cu o nouă tranşă de 250 de lei. De acest ajutor au beneficiat 2,5 milioane de persoane vulnerabile. Programul este finanţat din fonduri europene şi de la bugetul de stat.
Este a noua tranşă din acest program, demarat în 2022 de Guvernul Nicolae Ciucă. La sfârşitul anului trecut, Guvernul României a decis acordarea a şase noi tranşe de 250 de lei pentru alimente şi mese calde, în cursul anului 2023 şi majorarea cu 12,5% a pragului de venit pentru beneficiari.
„Sprijinul material pentru categoriile de populaţie vulnerabile are drept scop compensarea unei părţi din cheltuielile cu hrana, prin acordarea unor tichete sociale, pe suport electronic, pentru achiziţionarea de produse alimentare de bază şi/sau pentru asigurarea de mese calde. Beneficiarul poate să opteze pentru produsele alimentare sau pentru masa caldă. De acest sprijin beneficiază pensionarii cu venituri sub 1.700 lei/lună; persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri sub 1.700 lei/lună; familiile cu cel puţin doi copii în întreţinere, cu venituri sub 675 lei/lună per membru de familie; familiile monoparentale, cu venituri sub 675 lei/lună per membru de familie; persoanele care încasează ajutor social”, a precizat europarlamentarul Dan Motreanu, prim vicepreşedintele PNL.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )