AJOFM atenţionează absolvenţii promoţiei 2021

Având în vedere că anul şcolar 2020 – 2021 este aproape de final, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Ialomiţa aminteşte absolvenţilor promoţiei 2021 că pot beneficia de prevederile Legii nr. 76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, în vederea facilitării accesului pe piaţa muncii. De asemenea, absolvenţii pot beneficia de indemnizaţie de şomaj cu condiţia să se prezinte la AJOFM Ialomiţa în termen de 60 de zile de la data absolvirii, în vederea înregistrării în baza de date ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă.

Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ, se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

În cazul absolvenţilor de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de bacalaureat, termenul de 60 de zile curge de la data de 05 iunie 2021, conform Ordinului nr. 3.558 din 29.03.2021 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului educaţiei şi cercetării nr. 3.125/2020 privind structura anului şcolar 2020 – 2021.

Neprezentarea la agenţie pentru a fi luat în evidenţă în termen de 60 de zile de la data absolvirii studiilor duce la decăderea din dreptul de a beneficia de indemnizaţie de şomaj.

Cuantumul indemnizaţiei de şomaj acordată absolvenţilor este de  250 lei/ lună, indemnizaţie ce se acordă pe o perioadă de 6 luni. Pentru orice relaţii referitoare la serviciile oferite de AJOFM Ialomiţa sau legate de dreptul la indemnizaţie de şomaj, cei interesaţi se pot adresa Agenţiei locale Slobozia, cu sediul în Bulevardul  Matei Basarab, bloc F1, parter, telefon: 0243.230224 sau la punctele de lucru din Urziceni, Ţăndărei şi Feteşti. Cei care se află în căutarea unui loc de muncă trebuie să prezinte următoarele documente: act de identitate, în original şi copie; actele de studii şi de calificare sau adeverinţă din care să rezulte data absolvirii, în original şi copie.

Ramona BUTNARIU

 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )