„Agricultorii români primesc în continuare cele mai mici subvenţii, mult sub media Uniunii Europene”

Doi europarlamentari români au solicitat, recent, Comisiei Europene, să acorde României sprijin financiar suplimentar pentru dezvoltarea infrastructurii de transport şi susţinerea financiară a fermierilor. Este vorba de Dan Motreanu şi Daniel Buda, care au trimis o scrisoare preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, solicitându-i pregătirea unui nou pachet de sprijin financiar pentru fermierii români.
De asemenea, aceştia au cerut identificarea şi punerea la dispoziţie, în regim de urgenţă, a unor fonduri europene suplimentare pentru modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport (terestru, fluvial, maritim) care să facă faţă volumului adiţional de mărfuri ucrainene transportate, consolidarea culoarelor verzi de transport, dezvoltarea capacităţilor de stocare a grânelor pe teritoriul României.
„Rusia a atacat porturile ucrainene Reni şi Ismail, esenţiale pentru transportul mărfurilor ucrainene pe Dunăre. De asemenea, a stopat acordul internaţional privind transportul grânelor din Ucraina pe Marea Neagră. În urma acestor acţiuni, va creşte presiunea pe infrastructura de transport a României şi pe sectorul agricol din ţara noastră. Fermierii români sunt grav afectaţi de efectele influxului de cereale ucrainene la preţuri reduse, iar sprijinul financiar al Comisiei Europene pentru contracararea situaţiei este, din păcate, insuficient. Fermierii români au ajuns să lucreze în pierdere. Agricultorii români primesc în continuare cele mai mici subvenţii, mult sub media Uniunii Europene. Reamintim faptul că Parlamentul European a adoptat, recent, o rezoluţie care prevede şi accelerarea procesului de convergenţă al plăţilor directe din cadrul Politicii Agricole Comune (PAC). În acest fel, sumele acordate fermierilor români ar urma fie cât mai apropiate de cele din statele din vestul si sudul Europei”, a precizat Dan Motreanu, europarlamentar PNL.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )