ADR Sud- Muntenia se pregăteşte pentru finalizarea celui de-al doilea corp al sediului din Călăraşi

Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia (ADR Sud-Muntenia) se pregăteşte intens pentru finalizarea celui de-al doilea corp al clădirii sediului din Călăraşi. Reprezentanţii instituţiei speră ca în acest an să poată organiza inaugurarea oficială şi, inclusiv, să finalizeze amenajările din curtea interioară.
În cadrul emisiunii „Subiectul Zilei” a postului de radio Fresh FM, directorul economic, Mirela Tache, a prezentat întregul proiectul, ce urmează să fie dus la bun sfârşit. Procedura de achiziţie a proiectului tehnic a fost lansată în luna august a anului 2018. Ulterior, în luna mai 2019, a fost lansată procedura de achiziţie de lucrări. Contractul de lucrări a fost demarat undeva în luna august 2019 şi s-a finalizat în aprilie 2021. Lucrarea a fost recepţionată în luna septembrie a anului 2021. Proiectul are la dispoziţie o valoare totală de 6,4 milioane de lei fără TVA şi acoperă tot ce înseamnă construcţie, plus montaj şi echipamente. Sursa de finanţare a proiectului constă în contribuţia tuturor Consiliilor Judeţene din cadrul Regiunii Sud-Muntenia. „La capitolul caracteristici tehnice ale construcţiei, avem undeva la 1.935 de metri pătraţi desfăşuraţi, care înseamnă spaţii de birouri – 19, două săli de şedinţă, două spaţii de arhivare foarte bine dotate, cu tot ceea ce înseamnă instalaţii, precum şi alte spaţii comune şi tehnice. Nevoia celui de-al doilea sediu al ADR Sud-Muntenia a fost dată, în primul rând, de aceste spaţii de arhivare. Pentru că, în momentul respectiv, nu era dezvoltată atât de bine zona asta electronică, cu arhivarea electronică. Iar noi avem foarte multe documente, inclusiv din perioada de programare 2007-2013, care trebuie menţinute încă cinci ani de la închiderea programelor. Noi, nici în momentul de faţă, nu avem închise programele pe Phare, pentru că nu au trecut cei cinci ani. Atunci, tot ce înseamnă Phare 1998 până la Phare 2006 şi Programul Operaţional constitue o arhivă destul de importantă, pe care o vom muta aici. Când am făcut acest sediu, eram undeva la 60 de persoane, iar acum, în jur de 120. Suntem destul de înghesuiţi. Atunci, a apărut această necesitate”, a declarat directorul economic ADR Sud-Muntenia, Mirela Tache.
Reprezentanţii instituţiei speră ca, pe lângă activitatea pe care o desfăşoară, această nouă clădire să contribuie la creşterea atractivităţii oraşului Călăraşi. Sunt convinşi că, în ochii oricărui vizitator, indiferent din ce judeţ, aceste clădiri nu vor face de ruşine municipiul Călăraşi.

Petruţa RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )