Administrarea dozei a 4-a de vaccin Pfizer BioNTech este posibilă începând de astăzi, 16 mai 2022

Începând de astăzi, 16 mai 2022, în centrele de vaccinare şi în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de – a patra doză de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech.
Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager. Vaccinarea cu doza a 4-a se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze.
Se recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.
Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverinţa de vaccinare, generată din Registrul Electronic Naţional de Vaccinări, sau de certificatul digital.
La nivelul judeţului Călăraşi vaccinarea împotriva COVID-19 se face în cabinetele medicilor care au încheiat contracte de vaccinare cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Lista acestora poate fi accesată pe site-ul DSP Călăraşi, respectiv https://www.aspcl.ro/.
Important de menţionat este faptul că cei care vor să se vaccineze o pot face în cabinetele oricărui medic de familie care are încheiat contract de vaccinare cu CAS, chiar dacă nu sunt înscrişi pe lista acestuia de pacienţi.

Diana ARON

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )