Acuzaţiile lui Marcel Ciolacu pe tema concediilor medicale ascund încă o ţeapă de la PSD pentru firme

Coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR, Cristian Ghinea (fost ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene) îl acuză pe premierul PSD că a prezentat cifre false, atunci când a vorbit despre concediile medicale pe anul 2022 şi i-a acuzat pe angajaţi de „vreo 140 de ani de nemuncă”.
„Ieşirea lui Ciolacu despre concediile medicale a fost doar o gargară din seria «vorbe, nu fapte». În recenta şedinţă de Guvern, a fost prezentat un raport oficial din care rezultă că cifrele anunţate de Ciolacu acum două săptămâni erau aiurea. În primul rând, restanţele erau de 2,5 miliarde de lei, nu de 6 miliarde, şi au fost plătite. Iar datoria era, de fapt, bani ascunşi de la deficit, amânând la plată pentru 2023 restituiri la concediile medicale din 2022. Şi nici concediile n-au fost vreo surpriză, cu atât mai puţin record, fiind mai puţine chiar decât anul precedent. Adică 8,39 milioane de certificate de concediu medical în 2022, faţă de 8,43 milioane în 2021”, a declarat Cristian Ghinea, care acuză PSD şi pe Marcel Ciolacu că pregătesc încă o ţeapă pentru firme. „Ştirea e că şi anul ăsta se încearcă o nouă schemă de palmare la deficit, alocând cu 2,3 miliarde de lei mai puţin decât necesarul. Practic, firmele vor avansa banii, apoi vor aştepta banii de la stat. Care, vor veni cu ţârâita sau cu mari întârzieri. Încă o formă prin care economia privată subvenţionează statul obez şi jefuitor. Supăraţi de încă o ţeapă? Vine 2024”, a mai adăugat Cristian Ghinea.
Potrivit raportului prezentat în şedinţa de guvern, de joi (https://sgg.gov.ro/1/wp-content/uploads/2023/07/RAPORT-2.pdf) în anul 2022 au fost 7.047 milioane de certificate de concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă, 593.000 certificate de concediu medical pentru sarcină şi lăuzie şi 226.000 certificate de concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )