Activități preventive desfășurate de polițiști în mediul școlar

Polițiștii ialomițeni au întreprins noi activități preventive la sfârșitul săptămânii trecute. Aceștia s-au întâlnit cu elevii de liceu și cadrele didactice, în cadrul proiectului Bullying în școala mea – aleg să mă implic.
Cu alte cuvinte, la data de 13 mai, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Ialomița și Biroului de Ordine Publică Slobozia au acționat pentru creșterea siguranței elevilor și a cadrelor didactice în spațiile școlare și adiacente acestora. Prin acțiunile lor, au urmărit, de asemenea și prevenirea sau, unde este cazul, depistarea faptelor ce constituie contravenții.
Activitățile din cadrul proiectul județean Bullying în școala mea – aleg să mă implic i-a vizat pe elevii Colegiului Național Mihai Viteazul din municipiul Slobozia. Acestora li s-au prezentat aspecte privind prevenirea şi diminuarea cazurilor de violenţă în rândul copiilor, consilierea lor cât și a familiilor lor şi promovarea comportamentelor nonviolente.

De asemenea, polițiștii au discutat cu elevii despre evenimentele în care au fost implicați minori, cauze generatoare ale fenomenului violenței în incinta și în zona adiacentă unității de învățământ. Au fost, astfel, puse în discuție și prevederile Regulamentului de ordine interioară din unitatea de învățământ respectivă, care îi vizează direct pe elevi.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )