Activităţi preventive desfăşurate de poliţişti în mediul şcolar

Poliţiştii din Feteşti au continuat activităţile preventive, întâlnindu-se cu elevii şi cadrele didactice, în cadrul campaniilor pentru prevenirea furturilor din locuinţe şi a faptelor de violenţă (bullying) în unităţile de învăţământ preuniversitar.
Astfel, în zilele de 23 şi 24 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Feteşti au acţionat pentru creşterea siguranţei elevilor şi a cadrelor didactice în spaţiile şcolare şi adiacente acestora. Totodată, au intervenit pentru prevenirea sau depistarea faptelor ce constituie contravenţii.
Poliţiştii au desfăşurat activităţi în cadrul campaniei de prevenire a furturilor din locuinţe „#sigurACASĂ” şi a celei pentru prevenirea faptelor de violenţă (bullying) în unităţile de învăţământ preuniversitar „Ia atitudine, spune stop violenţei!” cu elevii unităţilor şcolare din municipiul Feteşti, în care s-au prezentat aspecte privind prevenirea şi diminuarea cazurilor de violenţă în rândul copiilor, consilierea acestora, cât şi a familiilor lor şi promovarea comportamentelor nonviolente.
De asemenea, poliţiştii au discutat cu elevii despre evenimentele în care au fost implicaţi minori, cauze generatoare ale fenomenului violenţei în incinta şi în zona adiacentă unităţii de învăţământ şi au fost informaţi şi cu privire la prevederile legislative în materia traficului şi consumului de droguri.
Pe parcursul derulării activităţilor, poliţiştii au prezentat copiilor modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe, inclusiv printr-un comportament responsabil în mediul online.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )