Activități de verificare la Ialomița, în context COVID-19

Zilele acestea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomița (IPJ), sub autoritatea Instituţiei Prefectului și împreună cu celelalte structuri MAI și toate autorităţile publice cu atribuţii în domeniu, a continuat activităţile de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.
Acțiunile specifice desfăşurate de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, pompieri şi specialişti ai altor autorităţi şi instituţii din domeniu, au vizat locuri aglomerate, centrele comerciale și zonele adiacente, unități de alimentație publică, de agrement, mijloace de transport în comun și așa mai departe.
În cadrul celor patru acţiuni, au fost verificate patru unităţi economice şi 107 obiective sau alte locaţii, respectiv domicilii/locații ale persoanelor aflate în carantină/izolare, gări/autogări, terase, parcuri şi alte zone de agrement. De asemenea, au fost legitimate 585 de persoane, din care 278 aflate în carantină și 164, în izolare.
La fel ca în acţiunile anterioare, au fost transmise mesaje preventive şi avertizări, atât operatorilor economici cât şi persoanelor fizice. S-au aplicat, însă, aplicate şi 22 de sancţiuni contravenţionale, cu amendă sau avertisment. Dintre acestea, 19 au vizat nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, una, nerespectarea măsurilor de carantinare la domiciliu și alte două, încălcarea regulilor privind libera circulație. Cuantumul lor total este de 3.500 de lei.
În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, atât în uniformă cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020. În acest sens, recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică şi să nu se expună riscurilor.

Cătălina GHEORGHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )