Activitate de prevenire în rândul vârstnicilor

Poliţiştii ialomiţeni continuă seria activităţilor de informare în cadrul Programului de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului, cu accent pe prevenirea infracţionalităţii cu grad ridicat de impact emoţional şi psihologic în comunitate.

Astfel, în cursul zilei de 23 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Ialomiţa şi poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Slobozia au desfăşurat o activitate de prevenire la Clubul Seniorilor Răsărit în Amurg, din municipiul Slobozia.

Scopul principal al activităţii a fost de informare a celor prezenţi cu privire la vulnerabilităţile şi modalităţile de prevenire a infracţiunilor de înşelăciune. Totodată, au fost purtate discuţii cu privire la modalităţile de preîntâmpinare a furturilor, tâlhăriilor şi a accidentelor de circulaţie.

„Poliţiştii au oferit sfaturi şi recomandări vârstnicilor pentru securizarea accesului în locuinţă, prin folosirea unui sistem de încuietori (uşi, ferestre, grilaje, etc.) ş verificarea permanentă a acestuia, instalarea, în măsura posibilităţilor, a unui sistem tip interfon la intrarea în scara blocului, montarea unei alarme în propria locuinţă şi a unui sistem video de supraveghere. Activităţile se înscriu în Programul de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului, cu accent pe prevenirea infracţionalităţii cu grad ridicat de impact emoţional şi psihologic în comunitate”, a precizat subinspectorul de poliţie Ludmila Dascălu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )