Acțiuni zilnice pentru prevenirea răspândirii și limitarea infectării cu virusul Sars-Cov-2

Activitățile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului continuă. Peste 90 de polițiști ialomițeni, împreună cu jandarmi, polițiști locali și pompieri au acționat, în ultimele 24 de ore, pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19. Acțiunile au cuprins zone aglomerate, mai mulți agenți economici, dar şi mijloace de transport în comun. În total, polițiștii ialomițeni au desfășurat 12 acţiuni punctuale.
În cadrul acțiunilor, au fost verificate 553 de persoane, din care 296 aflate în carantină și 72 în izolare. De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost verificate 17 societăți comerciale, unde poliţiştii, alături de celelalte structuri, au instruit reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate cu privire la normele de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.
Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii ialomițeni au aplicat, conform Legii 55/2020, nouă sancţiuni contravenţionale, după cum urmează: șapte sancțiuni privind nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii și alte două, ca urmare a nerespectării măsurilor de izolare/carantinare.

Cătălina GHEORGHE

 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )