Acțiuni în sistem integrat, pentru prevenirea și limitarea infectării cu SARS-COV-2

În 24 ultimele de ore, polițiștii secțiilor de poliție rurale, dar și cei ai structurilor județene, au organizat și desfășurat acțiuni pentru verificarea respectării normelor legale în contextul pandemiei de către agenți economici, organizatori de evenimente și cetățeni. Acțiunile au urmărit și asigurarea respectării normelor legale incidente domeniului și menținerii unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.
Astfel, au fost efectuate controale pentru verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse prin decizii ale Direcției de Sănătate Publică, de către persoanele aflate în izolare/carantină. În acest sens, în cadrul acțiunilor punctuale au fost verificate 19 persoane față de care a fost dispusă măsura izolării și 903 de persoane plasate în carantină la domiciliu.
De asemenea, au mai fost legitimate 339 de persoane, oprite pentru verificări 90 de autovehicule și efectuate controale și activități de informare la 16 societăți comerciale.
Pentru neregulile constatate în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, s-au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.500 de lei. Din totalul acestora, 10 amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea și 12 sancțiuni pentru nepurtarea măștii de protecție în spațiile unde aceasta este obligatorie.
La activitățile desfășurate au participat, alături de polițiști și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Ialomița și polițiști locali, fiind folosite dispozitive pentru verificarea certificatelor electronice.
Întrucât sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare, aceștia recomandă tuturor cetățenilor să respecte toate prevederile legale.

Cătălina GHEORGHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )