Acțiuni desfășurate de polițiștii ialomițeni, în scopul siguranței cetățenilor

La data de 22 februarie, în jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Urziceni s-au sesizat din oficiu pentru următoarea situație: la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 43 de ani, din municipiul Urziceni, s-a organizat un eveniment privat (o zi de naștere), la care participă mai multe persoane.
În incinta imobilului au fost identificate 30 de persoane, care au fost legitimate, iar evenimentul privat întrerupt. Participanții la petrecere, precum și organizatorul evenimentului au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19.
Acțiuni de prevenție dedicate siguranţei tinerilor
Zilele acestea, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fetești au acționat pe lina prevenirii faptelor cu violenţă, a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor în zona unităţilor de învăţământ, a abandonului şi absenteismului şcolar, precum și de verificare a unităților de alimentație publică din zona adiacentă unităților de învățământ.
În cadrul activităților preventiv-educative s-a pus accent pe prevenirea traficului şi consumului de droguri în școli. De asemenea, s-a acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie în care pot fi implicaţi pietonii elevi. Polițiștii le-au reamintit acestora principalele obiective ale campaniilor de prevenire ,,Apeluri abuzive 112” și ,,Dă block violenței”.
Scopul activităților desfășurate în școli este de a identifica elevii cu un comportament antisocial, respectarea regulilor de protecție în contextul stării actuale, precum și depistarea celor care lipesc nemotivat. În cadrul acțiunilor, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, pentru nereguli privind normele rutiere atât în cazul pietonilor cât și a conducătorilor auto care circulau în proximitatea unităților școlare. Totodată, sancțiunile au vizat și nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de Covid 19.

Cătălina GHEORGHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )