Acțiuni de prevenire și limitare a infectării cu virusul Sars-Cov-2 pe raza județului Ialomița

La data de 3 ianuarie, polițiștii ialomițeni au organizat noi acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, menținerea ordinii și liniștii publice și verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19.
Activitățile s-au desfășurat în sistem integrat, alături de celelalte structuri teritoriale ale MAI, sub autoritatea Instituției Prefectului. Au vizat, în special, zonele aglomerate, centrele și societățile comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun. Pe parcursul zilei, polițiștii au intervenit la 65 de evenimente, dintre care 64 au fost solicitări prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, fiind sesizate 18 infracțiuni.
Totodată, în cadrul acțiunilor organizate pentru verificarea modului în care sunt respectate normele impuse în contextul epidemiologic generat de virusul Sars-CoV-2, au fost legitimate 524 de persoane. De asemenea, au fost verificate 201 obiective de interes, din care 17 societăți comerciale/persoane fizice autorizate. Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 174 de sancțiuni contravenționale, au reținut 11 permise de conducere și au retras 8 certificate de înmatriculare. Din totalul persoanelor sancționate, 5 dintre acestea au fost amendate pentru nerespectarea măsurilor privind carantina și 12 privind încălcarea măsurilor de protecție individuală.
Pentru sănătatea proprie și a celor din jur, polițiștii ialomițeni recomandă cetățenilor să respecte măsurile dispuse de autoritățile sanitare, să poarte masca de protecție și să evite, pe cât posibil, zonele aglomerate. Reamintesc, de asemenea, de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care cetățenii pot sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Cătălina GHEORGHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )