Acțiune rutieră a polițiștilor pe linia transportului de persoane

Luni dimineață, între orele 06.00 și 09.00, polițiștii din cadrul structurilor rutiere ale Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au desfășurat o acțiune pe linia transportului public de persoane. Acțiunea a vizat verificarea mai multor aspecte esențiale. S-au efectuat controale asupra deținerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane. S-a verificat, de asemenea, respectarea traseului și a graficului de circulație, cu opririle aferente. Polițiștii au mai avut în vedere respectarea capacității maxime de încărcare a autovehiculelor de transport persoane și valabilitatea inspecției tehnice periodice acestora. Nu în ultimul rând, polițiștii rutier au controlat și felul în care funcționează testarea alcoolscop a conducătorilor auto.
În cadrul activităților, s-au verificat, în total, 20 de autovehicule și au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 6.500 de lei. Polițiștii continuă astfel de activități pentru responsabilizarea conducătorilor auto, având în vedere că începe și noul an școlar, iar traficul va fi mai intens.
Scopul acţiunii a fost unul preventiv şi a vizat impunerea disciplinei rutiere în domeniul transportului public de persoane. Ceea ce este esențial, bineînțeles, se urmărește menţinerea trendului descendent cu privire la numărul de evenimente rutiere în care pot fi implicate astfel de autovehicule. Polițiștii reamintesc acestor conducători că nerespectarea obligației de a efectua transportul de persoane numai în limita numărului de locuri înscris în certificatul de înmatriculare se sancționează cu amendă de la 9.000 la 12.000 de lei. Aceeași amendă se aplică și pentru

nerespectarea de către șofer, în cazul efectuării transportului rutier de persoane, a obligației de a emite bilete sau legitimații de călătorie. Nu în ultimul rând, la fel se sancționează și emiterea de bilete sau legitimații de călătorie necorespunzătoare tarifelor aferente distanței parcurse de persoanele transportate.

Petruța RIDICHE

 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )