Acțiune de prevenire a comerțului ilicit cu metale prețioase a polițiștilor ialomițeni

121 de grame de bijuterii nemarcate potrivit prevederilor legale în vigoare, în valoare de peste 31.000 de lei, au fost confiscate, zilele acestea, de polițiștii ialomițeni.

Mai exact, la data de 8 decembrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul reprezentanților Autorității pentru Protecția Consumatorului București – Direcția de metale prețioase și Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Ialomița, au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea contrabandei și a comerțului ilicit cu metale prețioase.

În cadrul activităților, au fost efectuate verificări la trei societăți comerciale de profil, cu puncte de lucru în municipiile Slobozia și Urziceni. La una dintre unitățile economice verificate, polițiștii au identificat accesorii de tip bijuterii, confecționate din metal galben care nu erau marcate corespunzător și care nu respectau prevederile legale privind regimul metalelor prețioase și pietrelor prețioase în România.

Prin urmare, societatea comercială a fost sancționată cu suma de 10.000 lei. De asemenea, au fost confiscate bijuteriile neconforme, în greutate de 121,46 grame, în valoare totală de 31.579 de lei și vor fi predate către Trezoreria Slobozia.

Cătălina GHEORGHE

 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )