„Acţionăm pe raza municipiului şi vom continua să tăiem copacii îmbătrâniţi biologic”

În municipiul Călăraşi, copacii bătrâni reprezintă o problemă, mai cu seamă când vremea este vitregă. Numai în luna ianuarie, două zile la rând, doi copaci au căzut peste autoturisme, provocând pagube proprietarilor. Fireşte că autorităţile locale au intervenit şi caută să rezolve problema, însă o parte din călărăşeni nu agreează deloc tăierea copacilor, chiar dacă aceştia constituie un real pericol, la un moment dat.
„Este un fenomen. Împreună cu Ocolul Silvic, deja am marcat peste 137 de copaci care trebuie tăiaţi, pentru că sunt îmbătrâniţi biologic şi au defecte. Însă, cetăţenii sunt nemulţumiţi de faptul că trebuie să tăiem aceşti copaci. Dar se poate întâmpla ceva mult mai grav, să cadă pe un copil. Am avut şi un control de la Garda Naţională de mediu pe această temă, deoarece un cetăţean din Călăraşi a făcut sesizare, prin care ne învinuia că distrugem spaţiile verzi şi tăiem copacii. Dar, repet, noi trebuie să intervenim pentru a nu se întâmpla cine ştie ce nenorocire, fiindcă în locul acelor autoturisme putea să fie un om. De aceea, noi acţionăm pe raza municipiului şi vom continua să tăiem copacii îmbătrâniţi biologic”, a precizat la Radio Fresh FM, în cadrul emisiunii „Subiectul Zilei”, primarul Marius Dulce, specificând că specialiştii de la Ocolul Silvic au verificat starea de sănătate a copacilor, fiind marcaţi pentru tăiere doar cei cu probleme.
Pe de altă parte, dacă unii călărăşeni nu vor să se taie copacii, alţii sesizează autorităţile de pericolul copacilor care stau să cadă, precum cei din zona Şcolii 10, Mihai Viteazul. „Dacă ne ducem să intervenim, un cetăţean spune că e pericol, iar alţi doi-trei spun că nu şi să lăsăm copacii sau doar să-i toaletăm. Îi avem în vedere şi pe cei de la Şcoala 10, dar este foarte greu de intervenit. Tot încercăm să găsim o cale de acces, pentru a putea intra cu nacele şi macara. Căutăm o soluţie pentru a nu strica prea mult… Dar, vreau să asigur că dacă am tăiat 100 de copaci, deja am plantat 400 de copaci şi vreo 600 de arbuşti. Deci, nu lăsăm oraşul fără spaţii verzi. Din contra, vrem să plantăm cât mai mulţi copaci pentru că avem nevoie de spaţii verzi”, a mai adăugat primarul municipiului Călăraşi.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )