Accesează una dintre facilităţile fiscale şi nu vei fi executat silit!

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) desfășoară o amplă campanie de informare a contribuabililor cu privire la măsurile fiscale a căror aplicabilitate a fost prelungită prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 226/2020.

În acest sens, ANAF trimite scrisori către contribuabili care înregistrează obligații fiscale restante, pentru a le prezenta facilități fiscale, precum și condiții de îndeplinire pentru accesarea acestora. Până acum, cea mai accesată facilitate fiscală a fost eșalonată la plată în formă simplificată, contribuabilii depunând peste 31.000 de cereri.

Pentru acordarea eșalonării la plată în formă simplificată și a anulării obligațiilor de plată accesorii, cererile pot fi depuse până la data de 31 martie 2021, inclusiv. Înființarea măsurilor de executare silită, inclusiv cea prin poprire bancară, se efectuează după realizarea operațiunilor de distribuire a sumelor încasate și de stingere a obligațiilor fiscale.

Astfel, în această perioadă, respectiv de la datele încetării măsurilor fiscale (28 decembrie 2020) până în prezent, organele fiscale au efectuat în evidențele fiscale operațiunile anterior menționate. În ceea ce privește reluarea măsurilor de executare silită prin poprire bancară, pentru adresele de înființare comunicate de către organele fiscale înainte de intrarea în vigoare a prevederilor art. VII alin. (3) teza a doua din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 29/2020, privind unele măsuri economice și fiscale-bugetare, cu modificări ulterioare, acestea au fost continuate de către instituții de credit, prin efectul legilor, nefiind necesare transmiterea unor adrese din partea organelor fiscale.

Una peste alta, ANAF ține să aduc mulțumiri contribuabililor pentru că sunt, în acest timp dificil, obligații fiscale declarate în perioada martie – noiembrie 2020 s-au încasat în procent de 91,1%. Pentru detalii referitoare la facilitățile fiscale, contribuabilii pot consulta materialele informative publicate pe site-ul instituțional link-ul: Facilități fiscale.

 Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )