A început tranşa a doua a Programului „Cardul de energie”

Reprezentanţii Companiei Naţionale „Poşta Română” îi îndeamnă pe beneficiarii tranşei a doua a Programului de sprijin privind plata facturilor la energie, începută marţi, 5 septembrie 2023, să aleagă încasarea facturilor direct la poştaş, cu ajutorul dispozitivelor mobile sau cea online, prin intermediul aplicaţiei dedicate, pusă la dispoziţie de companie. Acestea sunt cele mai confortabile şi moderne metode de plată pe care Compania le poate oferi beneficiarilor. Etapa a doua a demarat cu tipărirea şi împlicuirea a peste 370.000 de carduri noi de către Fabrica de Timbre, sucursală specializată a Companiei Naţionale „Poşta Română”. Noile carduri sunt destinate persoanelor recent intrate în sistem, precum şi celor care între timp şi-au schimbat adresa de domiciliu. Pe de altă parte, cei care îşi păstrează calitatea de beneficiar din prima tranşă vor putea folosi cardurile şi pentru tranşa a doua. Şi de această dată, ca în cazul primei tranşe, poştaşii au început să colecteze declaraţiile pe propria răspundere de la beneficiarii cardurilor de energie care au domiciliu fără nomenclator stradal, situaţie predominantă în mediul rural. „Cu experienţa de succes a primei etape din programul cardurilor de energie, iată că venim din nou în sprijinul românilor vulnerabili şi în etapa a doua. Îi îndemnăm pe beneficiari să aleagă plata facturilor direct la poştaş, cu PDA-ul, sau prin intermediul aplicaţiei online existente pe site-ul Poştei Române. Plăţile electronice sunt cele mai rapide, mai moderne şi mai confortabile soluţii şi, din fericire, le avem la îndemână în beneficiul clienţilor noştri. Compania pune la dispoziţie toate cele 9.000 de dispozitive mobile pe care le deţine, pentru ca plăţile facturilor să se desfăşoare cu cea mai mare rapiditate şi eficienţă oriunde pe teritoriul României”, a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Companiei Naţionale „Poşta Română”, specificând că plata se poate face direct la poştaş, prin intermediul dispozitivelor mobile, online, prin intermediul aplicaţiei informatice pe care compania a pus-o la dispoziţie încă din prima etapă: https://www.posta-romana.ro/sprijin-pentru-romania.html; la orice oficiu poştal din mediul urban sau la oficiul poştal pe raza căruia îşi are domiciliul beneficiarul, în mediul rural. Atât cardurile aferente primei tranşe, cât şi cele aferente celei de a doua tranşe, pot fi folosite până la data de 27 decembrie 2023.
Beneficiarii ajutorului la energie sunt pensionarii cu venitul sub 2.000 de lei, inclusiv; pensionarii de invaliditate cu venitul sub 2.000 de lei, inclusiv; persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu cu venitul sub 2.000 de lei, inclusiv; familiile cu alocaţie de susţinere; familiile sau persoanele cu ajutor social. Media venitului lunar pe membru de familie nu poate depăşi 2.000 de lei. Cardul de energie acordă beneficiarilor posibilitatea achitării facturilor curente sau restante pentru energie electrică, energie termică în sistem centralizat; butelie cu GPL propan pentru încălzire (exclus butelie GPL butan pentru uz casnic – gătit); gaze, lemne pentru foc (lemn rotund şi despicat de lucru cu diametrul la capătul gros de maximum 24 cum, resturi de lemn, tocătură provenită din lemn etc.); păcură, peleţi şi alte materiale doar pentru încălzire (de pildă, apă geotermală, cărbune, brichete rumeguş).
Actele necesare pentru plată sunt: cardul de energie valabil, primit prin Poşta Română, actul de identitate al beneficiarului de sprijin, factura curentă sau restantă. Sau, în cazul unora dintre servicii este nevoie de un alt document justificativ care face dovada datoriei curente şi/sau restante faţă de furnizorul de energie şi/sau, după caz, faţă de asociaţia de proprietari/locatari (înştiinţare de plată, certificat de validare a datoriei, bonuri fiscale).

Diana ARON

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (1 )