„A fost dificil, dar ne-am străduit, ca întotdeauna, să-i sprijinim atât cât putem, pe cetăţeni”

Pandemia de COVID -19 a dat bătăi de cap administraţiilor locale, fiecare făcând eforturi pentru a feri populaţia de ravagiile pe care contagioasa boală le produce asupra organismului uman. Situaţia a fost extrem de dificilă, dar, din fericire, starea de alertă a luat sfârşit, oamenii putând să-şi reia activităţile corespunzătoare unei vieţi normale.
Primarul comunei Ciulniţa, Stelică Gheorghe a avut şi el, la un moment dat, de depăşit o situaţie grea, dată de numărul de cazuri înregistrate în localitate. Mai cu seamă că mulţi locuitori au fost foarte afectaţi de pierderea unei persoane apropiate – tata, mama, fratele, prietenul sau altă rudă. „A fost o situaţie dificilă. Noi am căutat să stăm la dispoziţia tuturor cetăţenilor, nu am închis niciodată Primăria. Am căutat să le explicăm că trebuie să se protejeze, să respecte măsurile de prevenţie recomandate. Dar, nu i-am ţinut la distanţă. Îmi aduc aminte că am primit mereu adrese, că noi trebuia să adunăm de la agricultori toate datele pentru a le duce la APIA. Primăriile au luat contact întotdeauna cu persoanele respective, fie că au fost bolnave sau nu. Noi trebuia să luăm contact cu ele. Celelalte instituţii, care mai au şi pază asigurată, nu permiteau cetăţenilor să intre. Nici noi, ca primari, care reprezentam o localitate, nu puteam intra. Ni se spunea că nu avem voie, că totul se face online. Păi, ce putea să facă un bătrân, de exemplu? Îl pui pe el să vină cu documente către cadastru sau mediu, să ia un aviz? Nu, totul se făcea online. A fost o porcărie, cu P mare. În multe zone a fost o libertate excesivă pentru cei care lucrau în interior. Adică, puteai să stai foarte bine. În sensul că nimeni nu poate să intre la tine şi tu poţi să te joci pe orice. Nu am văzut să iasă, să participe foarte repede la doleanţele cetăţenilor. Asta, cu mici excepţii. Cei de la DSP au fost foarte implicaţi. Acolo, oamenii puteau intra să-şi rezolve problema. Putem să preluăm ce ni se transmite, dar mai avem şi noi cap. Mai gândim şi noi, nu dacă latră unul, latră şi celălalt. Şi, dacă se poate, în acelaşi ritm. Nu se poate aşa ceva, că o luăm razna. Aşa am luat-o în pandemie, când am cumpărat tot paracetamolul din farmacii şi nu mai ştiam în ce parte s-o luăm. Asta din cauză că liderii, care pot să dea o direcţie, nu ştiu să o facă. Sau le place dezordinea, că aşa poţi să iei ce măsură vrei tu. Direcţia Sanitar Veterinară, de asemenea, permitea accesul, cu respectarea măsurilor de prevenţie. Dar, la Agenţia de Protecţia Mediului nu poţi să te apropii nici la ora actuală. La cadastru, la fel, blocaj. Nu poţi intra. Nu e vorba de teamă. Noi luăm doar ceea ce ne convine”, a precizat la Radio Fresh FM, în cadrul emisiunii „Subiectul Zilei”, primarul comunei Ciulniţa, Stelică Gheorghe.
Una peste alta, alesul local a încercat să asigure întregul suport necesar cetăţenilor pentru a depăşi cu bine situaţia. Astfel, pe perioada pandemiei au fost asigurate cetăţenilor măşti de protecţie, medicamente şi alimente celor care nu aveau posibilitatea să îşi facă singuri cumpărăturile. „Nu în ultimul rând, la nivelul Primăriei Ciulniţa, au fost create grupuri de acţiune care aveau misiunea de a suna telefonic persoanele singure, pentru a verifica dacă sunt bine şi au nevoie de ceva. Fiecărui grup, format din doi funcţionari, i s-a repartizat o anumită zonă de care răspundea, pentru a şti şi oamenii cu cine trebuie să ia legătura în cazul în care au probleme. A fost dificil, dar ne-am străduit, ca întotdeauna, să-i sprijinim, atât cât putem, pe cetăţeni”, a mai adăugat primarul comunei Ciulniţa.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )