55 de solicitări 112, în doar 72 ore

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. În ultimele 72 de ore, misiunile acestora au vizat, în principal: 41 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave; o misiune de transport persoane confirmate cu COVID-19; 3 intervenții în sprijinul echipajelor SAJ Ialomița, pentru preluarea unor persoane cu probleme de sănătate; 1 accident rutier și 9 incendii, din care: 1 incendiu de locuință și 8 incendii de vegetație uscată.
Accidentul rutier a fost produs în data de 18 februarie. Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni a intervenit cu o ambulanță SMURD, la un evenimentul rutier produs pe DN 2A, în comuna Balaciu. Au fost implicate un autoturism și un atelaj hipo. Din evenimentul rutier a rezultat o victimă conștientă și neîncarcerată, care a fost monitorizată de echipajele medicale la locul intervenției, ulterior aceasta fiind transportată la Spitalul Municipal Urziceni.
Incendiile produse
În comuna Maia, au ars aproximativ 800 metri pătrați de vegetație uscată, cauza probabilă de producere a incendiului fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere. În municipiul Fetești s-au produs două incendii, unde au ars aproximativ 1100 metri pătrați de vegetație uscată. Cauzele probabile de producere a incendiilor sunt fumatul în locuri nepermise, respectiv focul deschis în spații deschise. De asemenea, în comuna Bărbulești, au ars aproximativ 1200 metri pătrați de vegetație uscată și stuf, cauza probabilă de aprindere a incendiului fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere. În comuna Axintele, au ars aproximativ 2000 metri pătrați de vegetație uscată. Incendiul a pornit, probabil, din cauza folosirii intenționate a sursei de aprindere. În orașul Țăndărei, au ars aproximativ 500 metri pătrați de vegetație uscată, cauza probabilă de producere a incendiului fiind focul deschis în spații deschise. Totodată, în municipiul Urziceni, au ars aproximativ 2000 metri pătrați de vegetație uscată. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza folosirii intenționate a sursei de aprindere. În comuna Drăgoești, au ars aproximativ 500 metri pătrați de vegetație uscată, cauza probabilă de producere a incendiului fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Cătălina GHEORGHE

 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )