5 dosare penale pentru infracţiuni rutiere, în doar 24 de ore

În doar 24 de ore, polițiștii ialomițeni au prins în flagrant cinci conducători auto săvârșind mai multe infracțiuni rutiere și au întocmit dosare penale pentru fiecare dintre cazuri.

La data de 17 noiembrie, polițiștii rutieri ai orașului Țăndărei au depistat în flagrant, pe DN 2A, în localitate, un autoturism condus de o femeie de 36 de ani, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Aceasta a prezentat polițiștilor un permis de conducere eliberat de autoritățile columbiene, fără a deține și unul internațional. În urma interogării bazelor de date auto ale Poliției Române, pe numele femeii a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

În cursul aceleiași zile, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Platonești au oprit, pentru control, o autoutilitară ce se deplasa pe raza comunei Mihail Kogălniceanu. La volanul acesteia a fost identificat un bărbat în vârstă de 59 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat că acesta are permisul de conducere suspendat. Totodată, în urma verificării autoutilitarei, polițiștii au identificat 4 plase monofilament, precum și un recipient cu pește viu. În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere”, “producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, “deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui” și “producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”.

Și polițiștii municipiului Slobozia au depistat în trafic, tot la aceeași dată, un autoturism condus de o femeie de 69 de ani din Amara, ce figura în bazele de date ale Poliției Române cu permisul de conducere suspendat din anul 2013. Pe numele persoanei i-a fost, de asemenea, întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de “conducere a unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat”.

Pe raza orașului Căzănești de această dată, polițiștii ialomițeni au oprit, pentru verificări, o autoutilitară condusă de un bărbat în vârstă de 32 de ani care emana halenă alcoolică. Acesta a fost testat cu aparatul Drager, care a indicat o valoare de 0.83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a declarat polițiștilor că nu este de acord cu prelevarea mostrelor de sânge, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvarșirii infracțiunii de “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Aceeași infracțiune a săvârșit-o și un bărbat în vârstă de 50 de ani din comuna Roșiori. Polițiștii din cadrul Secției Nr. 4 Poliție Rurală Coșereni l-au identificat în timp ce efectuau un filtru rutier pe DN2-E85, pe raza comunei Sinești. În cadrul verificărilor efectuate, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul Drager, care a indicat o valoare de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Camera de Gardă a Spitalului Municipal Urziceni, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge. În cauză s-a întocmit dosar penal, efectuându-se, de asemenea, cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )