43 de misiuni ale pompierilor ialomițeni, desfășurate pe parcursul weekend-ului

Pe parcursul weekend-ului, la nivel județean, 26 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD. Salvatorii ialomițeni au fost solicitați pentru un număr de 43 de misiuni, în perioada menționată.
O intervenție soldată cu victime a avut loc vineri, în jurul orei 16.20, în municipiul Slobozia. Două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit la un accident rutier, în care a fost implicat un singur autoturism. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă, conștientă, cooperantă și încarcerată. În sprijinul acestora a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. După extragerea acesteia din autoturism a fost predată echipajelor medicale aflate la locul solicitării, i s-a acordat asistență medicală. Ulterior, aceasta a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia pentru investigații medicale de specialitate. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului, precum și sablarea părții carosabile.
De asemenea, în jurul orei 18.30, în localitatea Perieți, pe DN 2A, s-a produs un accident rutier produs, în care au fost implicate două autoturisme și patru persoane. Trei echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD au fost solicitate să intervină. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma evenimentului rutier, au rezultat patru victime (trei adulți și un minor în vârstă de aproximativ 13 ani), conștiente, cooperante și neîncarcerate. Cele patru victime au fost evaluate și monitorizate la locul solicitării. Ulterior, trei persoane, printre care și minorul, au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, pentru investigații medicale suplimentare. Iar pentru cea de-a patra persoană nu a fost necesar transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului, precum și sablarea părții carosabile.
În jurul orei 21.40, două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au fost solicitate să intervină la un alt accident rutier produs în localitatea Jilavele, pe DN 1D. Au fost implicate două autoturisme și cinci persoane. În sprijin a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma evenimentului rutier au rezultat trei victime, conștiente, cooperante și neîncarcerate. Cele trei persoane au fost evaluate și monitorizate la locul solicitării. Ulterior, una dintre

victime a fost transportată la Spitalul Municipal Urziceni, pentru investigații medicale suplimentare. Pentru celelalte două victime nu a fost necesar transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului, precum și sablarea părții carosabile.
Sâmbătă, o cisternă fără încărcătură a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat pe raza municipiului Urziceni. În urma impactului a rezultat o victimă, neîncarcerată, conștientă și cooperantă, care a fost monitorizată de echipajul medical aflat la locul intervenției. Din fericire, ulterior nu a fost necesar transportul acesteia la spital. La fața locului, au intervenit două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea carosabilului.
Tot sâmbătă, două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni cu o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD au intervenit la un alt accident rutier produs în localitatea Jilavele. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme și cinci persoane. În sprijinul acestora au acționat și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma evenimentului rutier au rezultat cinci victime, conștiente, cooperante și neîncarcerate. Acestea au fost evaluate și monitorizate de către echipajele medicale aflate la locul solicitării. Ulterior, patru persoane au fost transportate la Spitalul Municipal Urziceni, iar pentru cea de-a cincea nu a fost necesar acest lucru. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului, precum și sablarea părții carosabile.
O altă intervenție soldată cu victime a avut loc duminică, în jurul orei 05.30, în localitatea Reviga. Trei echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit la un accident rutier, în care au fost implicate un autoturism și un microbuze. Evenimentul rutier s-a soldat cu cinci victime, conștiente, cooperante și neîncarcerate. În sprijinul acestora au

intervenit și patru echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. Victimele au fost evaluate și monitorizate la locul solicitării de către echipajele medicale. Trei dintre acestea au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia pentru investigații medicale de specialitate, iar celelalte două au refuzat transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
Tot duminică, în jurul orei 16.00, două echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Țăndărei cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au fost solicitate să intervină la un accident rutier produs între localitățile Țăndărei și Ograda. Au fost implicate două autoturisme și trei persoane. În urma coliziunii, unul dintre autoturisme a ieșit de pe carosabil și s-a răsturnat. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma evenimentului rutier au rezultat două victime, conștiente, cooperante și neîncarcerate. Victimele au fost evaluate și monitorizate de echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior fiind transportate la Spitalul Orășenesc Țăndărei. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului, precum și sablarea părții carosabile.
În urma fenomenelor meteorologice generate de codul portocaliu emis la nivelul mai multor localități din județul Ialomița, echipajele operative au intervenit pentru înlăturarea efectelor negative generate de vremea rea. Cu eforturi susținute, pompierii militari au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru: evacuarea apei din demisolul unei locuințe, în municipiul Urziceni; degajarea unui copac căzut pe autoturismele parcate în apropiere, în municipiul Slobozia; evacuarea apei dintr-o magazie din incinta unei societăți comerciale, în municipiul Slobozia; evacuarea apei din incinta Stadionului Municipal Slobozia.
De asemenea, salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit pentru limitarea și lichidarea unui incendiu, care a cuprins acoperișul unei clădiri dezafectate, aflată în curs de reabilitare, din municipiul Slobozia. A ars acoperișul construit din astereală de lemn și învelit cu tablă, pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați.
Tot în perioada de referință, două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, pentru lichidarea unui incendiu produs la tribuna oficială a Stadionului Municipal din Slobozia. Au ars scaunele tribunei(aproximativ 130 de bucăți), tavanul construit din lambriu PVC pe o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați și circa 150 de metri pătrați de tâmplărie termopan. Cel mai probabil incendiul a fost generat de trăsnet.
Totodată, pompierii militari au asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor și măsuri de prim ajutor pe tipul desfășurării a două meciuri de fotbal, în municipiul Slobozia, respectiv orașul Amara.
În ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 3 incendii înregistrate la nivel județean. Din totalul acestora, doar o singură intervenție a fost înregistrată la arderi necontrolate (vegetație uscată), fiind afectați 300 de metri pătrați.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )