40 de solicitări ale salvatorilor ialomițeni, în doar 24 de ore

Pompierii ialomițeni au acționat pentru stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții. Acestea sunt doar câteva exemple dintre cele 40 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni în ultimele 24 de ore.
La nivel județean, 28 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD. O intervenție soldată cu victime a avut loc luni, în jurul orei 8.00, pe Autostrada A2, la km 156. Două echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Fetești au intervenit la un accident rutier, produs între trei autoturisme, în urma căruia au rezultat trei victime. În sprijinul acestora a intervenit și un echipaj al SAJ Ialomița. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, două persoane au fost transportate la Spitalul Municipal Fetești pentru investigații medicale de specialitate. Cea de-a treia victimă, însă, a refuzat transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului, precum și sablarea carosabilului.
În ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 5 incendii înregistrate la nivel județean. Din totalul acestora, la nivel județean, 3 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată și deșeuri menajere), fiind afectate peste 3 hectare de teren.
Tot în cursul zilei de ieri, o locuință din comuna Balaciu, sat Pitișteanu a luat foc. Trei echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru lichidarea incendiului. Au ars anexa gospodărească pe o suprafață de aproximativ 16 metri pătrați și aproximativ 2 metri cubi de lemne. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau fără respectarea normelor.
Totodată, un echipaj de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia a intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire dezafectată din Municipiul Slobozia. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil din cauza folosirii intenționate a unei surse de aprindere.
De asemenea, două echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Fetești au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ 2 hectare de vegetație uscată și deșeuri menajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost foc deschis în spații deschise.
Pompierii ialomițeni au fost solicitați să intervină la un accident rutier, în care a fost implicat un autoturism, pe raza comunei Ciochina, sat Orezu. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă. După acordarea primului ajutor medical la fața locului, victima a refuzat transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului, precum și sablarea carosabilului.
Pe parcursul zilei de luni, echipajele operative au intervenit în municipiile Slobozia și Urziceni pentru înlăturarea efectelor

negative generate de condițiile meteo. Cu eforturi susținute, pompierii militari au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din 2 case și 1 subsol. Totodată, salvatorii au acționat pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil, în municipiul Slobozia. Monitorizarea permanentă a situației din teren și măsurile întreprinse pentru gestionarea promptă a solicitărilor primite din partea cetățenilor au făcut ca evenimentele să nu se soldeze cu victime.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )